update busculada de la petrecerea de halloween din coreea de sud a produs 151 de morți

Peste 150 de persoane au murit în urma unei busculade în care a fost antrenată o mulțime uriașă de oameni care a venit să petreacă primul Halloween fără restricții, la Seul. Printre cei decedați se numără 19 cetățeni străini, potrivit serviciilor de urgență.

151 de persoane au fost ucise într-o busculadă când o mulțime uriașă care sărbătorea Halloween-ul s-a înghesuit sâmbătă seară pe o alee dintr-o zonă a capitalei Seul. În jur de 2.900 de persoane sunt date dispărute, conform Centrului de servicii comunitare Hannam-don, citat de BBC, transmite Mediafax.

Familiile celor care au participat la evenimentul de Halloween, dar care nu s-au mai întors de atunci, au înregistrat cereri la acest centru, care se află în zona în care s-a produs accidentul.

Rudele îngrijorate au așteptat, de asemenea, la centru pentru a primi vești despre cei dragi.

Busculada s-a produs în timp ce o mulțime uriașă s-a adunat în Itaewon – o zonă populară pentru viață de noapte – pentru Halloween

Cele mai multe victime sunt adolescenți și tineri în vârstă de 20 de ani, spun serviciile de intervenție.

Știre inițială

Potrivit agenției de știri sud-coreeane Yonhap, care citează serviciile de urgență, bilanțul tragediei este de 59 de morți și 150 de răniți. Videoclipuri filmate la fața locului arată saci cu cadavre pe străzi, lucrători de urgență făcând manevre de resuscitare cardio-respiratorie și salvatori care încearcă să scoată oameni prinși sub alții, relatează Digi24.

YouTube video

„O mulțime de tineri se adunaseră aici în această seară. Foarte mulți oameni veniseră la petrecere și la club, purtând costume de Halloween, și acum sunt văd o mulțime de oameni tulburați și triști și sunt scene haotice”, a relatat corespondentul BBC. Nu este încă clar ce a cauzat incidentul. Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a convocat o reuniune de urgență.

Zeci de persoane ar fi în stop cardiac în urma unei busculade care s-ar fi produs în zona Itaewon din Seul, unde zeci de mii de oameni s-au înghesuit să petreacă primul Halloween fără restricții, după trei ani de pandemie, relatează SkyNews și BBC.

Serviciile de urgență au anunțat că sunt cel puțin 81 de cazuri de persoane care au „dificultăți de respirație” și este posibil ca mai multe dintre victime să fi decedat strivite de o mulțime mare care se împingea pe o stradă îngustă din zona Itaewon, cartier cunoscut pentru viața de noapte.

Busculada s-ar fi produs în apropierea hotelului Hamilton, un loc popular de petrecere din oraș. Imagini apărute pe rețelele sociale arată cum mai multor oameni li se acordă primul ajutor pe stradă. Presa locală relatase anterior că un număr mare de oameni se îndreptau către un bar din Itaewon după ce au auzit că o vedetă s-ar fi dus acolo, scrie „The Guardian”.

Președintele Yoon Suk-Yeol a ordonat trimiterea unei echipe de intervenție în caz de dezastru în Itaewon. Peste 400 de lucrători de urgență din întreaga țară au fost mobilizați, inclusiv aproape toți cei disponibili în Seul. Cel puțin 100.000 de oameni au ieșit să sărbătorească la Seul primul Halloween fără măști, după trei ani de pandemie. Mesaje de pe rețelele sociale postate ceva mai devreme în cursul serii arătau că zona Itaewon era atât de aglomerată, încât unii utilizatori spuneau că nu se simt în siguranță.

Ultima oră

Comentariul meu