reabilitarea termică a locuințelor, soluție pentru economie – facturile pot scădea cu 30%
foto: arhivă

Odată cu creșterea prețurilor la electricitate și gaz, tot mai mulți români au căutat soluții pentru a scădea facturile, una dintre ele fiind termoizolarea exterioară a locuinţelor. În unele părți ale țării, cererile pentru lucrările la exteriorul caselor s-au mărit, fiind aproape duble față de anul trecut. 

Dacă anul trecut, pe vremea asta, oamenii mai degrabă renovau casele pe interior, acum s-au mutat afară. Faţă de 2021, cererea pentru izolarea pereţilor la exterior aproape s-a dublat. Specialiştii spun că astfel facturile la energie şi gaz pot fi reduse chiar şi cu 30%, relatează Observator.

Cristian Michailu, manager de proiect, construcţii: „Deci, casa a fost construită din BCA. După, un strat de polistiren de 80, un strat de plasă cu adeziv, încă un strat cu adeziv. Şi la urmă, la final, decorativa. Asta-i tot!”.

Iar la final românii preferă tencuiala decorativă, în culori cât mai naturale.

Sebastian Pașcalău, director de vânzări: „În ceea ce privește termoizolațiile, într-adevăr am înregistrat și o creștere ridicată şi la gama de tencuieli decorative. Oamenii fiind îngrijorați de creșterea prețurilor la energie şi la gaze, au dorit să își termoizoleze locuințele”.

Soluţie accesibilă pentru a face economie

Simona Papiu, reprezentant vânzări: „Având în vedere că încep să se folosească pentru exterior şi imitaţii de piatră, de cărămidă, se foloseşte lemn, atunci, şi normal, şi lavabila care vine în completare, sau tencuiala decorativă respectivă, trebuie să fie în ton cu aceste materiale ca şi coloristică”.

Aceste culori sunt mult mai rezistente la ultraviolete, spun specialiştii. Preţurile pentru renovările exterioare variază în funcţie de materialele folosite şi de suprafaţa pe care se face lucrarea.

 

Ultima oră

Comentariul meu