foto sibienii susțin producătorii locali din piața volantă transilvania în ciuda prețurilor ridicate - ”decât să cumperi dintr-un supermarket, mai bine cumperi de la comercianți”

Sibienii sunt încântați de produsele locale pe care le pot găsi în fiecare sâmbătă la Piața Volantă Transilvania. Deși prețurile sunt puțin mai mari, aceștia susțin că produsele au o calitate superioară, motiv pentru care își merită banii.

„Poate mulți susțin că sunt prețuri ridicate, dar eu zic că sunt prețuri corecte. Aici sunt producători locali și trebuie să încurajăm agricultura locală. Vin săptămânal aici și consider că ideea de a susține producătorii locali este una foarte bună” ne-a spus Adina.

O altă clientă ne-a vorbit tot despre calitatea produselor și importanța susținerii acestora. „Nu vin tot timpul în piață pentru că sunt cam ocupată sâmbătă dimineața. Prețurile sunt mai mari decât în magazin, dar de câte ori se poate mizăm pe calitatea produselor și atunci când pot să ajung, vin. Aleg să vin aici pentru că sunt produse locale, susțin cât pot producătorii din Sibiu”, spune ea.

foto sibienii susțin producătorii locali din piața volantă transilvania în ciuda prețurilor ridicate - ”decât să cumperi dintr-un supermarket, mai bine cumperi de la comercianți”

 Piața Volantă, o nouă atracție

 Pe lângă sibieni, există și multe persoane noi care au descoperit producătorii locali prin intermediul Pieței Volante Transilvania. Aceștia susțin că un astfel de loc este necesar și se bucură că pot beneficia de el în Sibiu. „Noi abia ne-am mutat și am auzit de piață de la proprietari. Este o piață bună, ne place. Este o piață de nota 10 plus din partea noastră„ ne-au mărturisit Petru și Maria.

 „Am descoperit-o recent, mi se pare o idee foarte bună pentru că încurajează producătorii locali să își vândă produsele proprii. Decât să cumperi dintr-un supermarket, mai bine cumperi de la comercianți. De când am descoperit Piața Volantă, venim săptămânal” ne-a spus Ioana.

foto sibienii susțin producătorii locali din piața volantă transilvania în ciuda prețurilor ridicate - ”decât să cumperi dintr-un supermarket, mai bine cumperi de la comercianți”

 Prețurile mai mari compensate de produsele locale

Prețurile din Piața Volantă Transilvania sunt mai mari față de cele dintr-o altă piață sau de cele din supermarket, însă sibienii consideră că acest lucru este compensat de faptul că aici poți găsi produse locale de o calitate superioară. Astfel în piață, poți achiziționa de la legume de sezon, precum ardei cu 8 lei kilogramul, la fructe (pere cu 10 lei kilogramul), la produse lactate, precum caș cu 40 de lei kilogramul.

„Prețurile sunt puțin mai mari, dar am văzut că sunt destul de multe produse din jurul Sibiului și dacă nu sunt crescute industrial, sunt justificat prețurile. Aleg să vin aici pentru că aici sunt produse pe care nu le pot găsi în mod normal în piețele din Sibiu. Ăsta este și motivul principal pentru care am venit astăzi aici, pentru a cumpăra legume și fructe crescute natural” susține Lucian

 Genoveva apreciază faptul că produsele vin de la producătorii locali, iar acest lucru contează atunci când se stabilește prețul unui produs. „Îmi place faptul că sunt produse locale și sunt mai sănătoase decât cele din supermarketuri, însă prețurile sunt mai ridicate aici. Faptul că produsele sunt din gospodăriile țăranilor contează mult” spune ea.

foto sibienii susțin producătorii locali din piața volantă transilvania în ciuda prețurilor ridicate - ”decât să cumperi dintr-un supermarket, mai bine cumperi de la comercianți” foto sibienii susțin producătorii locali din piața volantă transilvania în ciuda prețurilor ridicate - ”decât să cumperi dintr-un supermarket, mai bine cumperi de la comercianți”

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu