video modernizarea pieței cibin intră într-o nouă fază - comercianții sunt nerăbdători: ”ar fi minunat!”
foto: arhivă

Modernizarea Pieței Cibin este unul dintre proiectele importante la care Primăria Sibiu lucrează în prezent. Acesta ar consta în construirea unei parcări supraterane care să înglobeze actuala piața agro-alimentară într-o nouă structură.

Atât comercianții și producătorii locali, cât și cei care vin din alte zone ale țării pentru a-și vinde marfa în Piața Cibin Sibiu apreciază inițiativa primăriei în ceea ce privește acoperirea pieței. „E o idee foarte bună, strălucită, dar să nu dureze mult pentru că e foarte greu pentru noi să ne mutăm în altă parte. Ar fi și mai bine dacă s-ar face mai repede. Pentru toată lumea e bună ideea, și pentru cei care vând în piață și pentru cumpărători, că vin și stau la adăpost, nu mai stau în frig sau în ploaie”, spune Elena Nicolae.

O altă comerciantă, Maria, consideră inițiativa primăriei ca fiind una binevenită. „Mi se pare o idee foarte bună, chiar este nevoie de asta. Cu siguranță în momentul în care temperaturile o să scadă nu o să mai fie atât de frig și atunci îți permite să rămâi mai mult timp în piață”, spune aceasta.

Majoritatea interlocutorilor noștri au apreciat ideea și au avut reacții pozitive. „Mie mi se pare o idee bună, să vină mai mulți oameni la piață, să putem vinde mai bine”; „Ar fi foarte frumos. N-am mai sta în ploi, nu ne-ar mai bate vântul, ar fi minunat”; „Trebuie modernizată, pentru că deocamdată este străveche. De sute de ani a fost piața asta așa și orice modernizare face bine” ne-au spus aceștia.

video modernizarea pieței cibin intră într-o nouă fază - comercianții sunt nerăbdători: ”ar fi minunat!”

Proiectul Primăriei Sibiu se află în stadiul de analiză a documentației. „Până în prezent, pentru acest proiect s-au realizat studiile de specialitate – studiul de trafic, studiul geotehnic, studiul arheologic teoretic, studiul istoric, studiul topografic și cel hidrologic. De asemenea, în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România, s-a elaborat documentația pentru organizarea unui concurs de soluții pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru Zonă Construită Protejată, a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru această investiție. Documentația este în analiză și urmează să se demareze acest concurs, prin care se va selecta un elaborator pentru documentele menționate”, a precizat pentru ”Ora de Sibiu” Mirela Gligore, Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ce fauna e acolo .mulți din ,,comercianți,,sunt doar bișnițari care măresc artificial prețul. Eu de doua ori am fost acolo și am nimerit marfa proasta cu toate ca se lăudau cu produse de calitate .roșii pe afara verzi pe dinăuntru asa erau tomatele .au o substanță pe care o folosesc ca să se inroseasca toate odată, a spus un producător și chiar se vinde la târguri speciale ,i-au descoperit autoritățile. Trebuie cernuta pleava de oamenii care muncesc cu adevărat și oferă calitate