propuneri pentru închirierea stadionul municipal - organizatorii cer eliminarea taxei pentru evenimentele de pe agenda culturală

Tarifele de închiriere a Stadionului Municipal din Sibiu au fost puse în dezbatere publică săptămânile trecute. Organizatorii de evenimente, dar și reprezentanții echipelor de fotbal din județ s-au arătat deranjați de prețurile percepute, pe care le consideră prea mari. Două persoane au depus și propuneri în vederea modificării acestora. 

Primăria a pus în dezbatere prețurile de închiriere a Stadionului Municipal Sibiu, iar sibienii au putut veni cu propuneri și sugestii în vederea modificării regulamentului și tarifelor. Prețurile percepute se aseamănă cu cele de pe alte arene din țară. Stadionul va putea fi închiriat cu 20.000 de lei pentru meciurile echipei naționale, pentru cele din Liga 1 și pentru cupele europene și cu 25.000 de lei pentru evenimente culturale, de tipul concertelor și spectacolelor. 

VEZI AICI LISTA TARIFELOR DE ÎNCHIRIERE A STADIONULUI DIN SIBIU

Potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu, două persoane au depus propuneri de modificare a tarifelor. „Până la termenul limită al sesiunii de dezbatere publică pe tema proiectul de hotărâre a Consiliului Local privind stabilirea tarifelor de închiriere a Stadionului Municipal s-au depus două propuneri de modificare a tarifelor pentru diverse cazuri și tipuri de evenimente”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Sibiu.

Una dintre sugestii vine din partea unui organizator de evenimente din Sibiu. Acesta propune „modificarea regulamentului și taxele de utilizare a Stadionului Municipal Sibiu prin eliminarea taxei pentru evenimentele incluse pe Agenda Culturală a Municipiului Sibiu”. Organizatorul consideră că „o taxă de utilizare a stadionului aplicată evenimentelor incluse pe Agenda Culturală a Municipiului Sibiu nu ar face decât să transfere niște sume de bani din bugetul Consiliului Local tot în bugetul Consiliului Local prin intermediul operatorilor culturali și a Serviciului Public de Administrare a Bazelor Sportive”.

Aceeași părere o au majoritatea organizatorilor de evenimente din oraș. „Pentru evenimentele de pe Agenda Culturală indicat ar fi să nu se plătească închirierea stadionului, ci doar pentru zonele comerciale. S-ar putea găsi alte soluții. Deocamdată nu avem ce face acolo, mai ales la prețurile acestea. E vorba de evenimente foarte mari”, a spus și Tudor Șt. Popa, organizator de evenimente și președintele asociației AIOS. Aceeași părere o are și Tibi Marian, organizatorul Sibiu Music Fest. 

VEZI AICI CE SPUN ORGANIZATORII DE EVENIMENTE DESPRE TAXELE DE LA STADION

Ultima oră

Comentariul meu