Vineri are loc cea mai amplă ediție a Drumețeniei - Hai și tu la Prislop

Vineri va avea loc cea de-a treia și cea mai amplă ediție a Drumețeniei (*drumeție pentru curățenie), ca parte din seria acțiunilor de ecologizare derulate de Consiliul Județean Sibiu în cadrul Programului „Anii Drumeției”.

Până în acest moment 100 de voluntari s-au alăturat inițiativei, dornici să se implice în curățarea deșeurilor de pe potecile din județ. Acțiunea va începe vineri dimineață  și se va desfășura în zona Rășinari – Prislop, pe platoul de la intrarea în Prislop și întregul cătun Prislop. Organizatorii anunță că înscrierile sunt încă deschise, iar doritorii sunt invitați să completeze formularul de participare: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdwAZ1K97Nmb3…/viewform.

„Ne alăturăm acestei inițiative atât prin susținere financiară, din partea Consiliului Județean Sibiu, cât și prin participare efectivă la activitatea de ecologizare. Cel mai bun exemplu este cel personal și, alături de colegi, voi participa la curățarea potecilor dintr-o zonă frumoasă, aflată la mica distanță de orașul Sibiu. Este important să arătăm că ne dorim un mediu curat și că respectul pentru natură trebuie cultivat și promovat în mod constant”, a declarant Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Drumețenia (*drumeție pentru curățenie) se află la cea de a treia ediție, de altfel cea mai provocatoare dintre toate, judecând după cantitatea de deșeuri existentă în zona cătunului Prislop și numărul de voluntari angrenați în această acțiune. Acestei inițiative s-au alăturat: elevi ai Școlii Primare din Prislop și ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, studenți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, ADI Eco Sibiu, Primăria Rășinari, Clubul Sportiv Flux, dar și iubitori ai naturii care s-au înscris prin intermediul formularului lansat online, cu câteva săptămâni în urmă. Serviciul de Salubrizare Soma este partenerul acțiunii.

Conceptul Drumețeniei (*drumeție pentru curățenie) îmbină plăcutul cu utilul: curățarea potecilor și a spațiilor verzi din județ, iar apoi răsplătirea voluntarilor cu o drumeție ghidată în zona pe care au curățat-o de deșeuri. Evenimentul are caracter educativ, mesajele principale fiind gestionarea responsabilă a deșeurilor și răspândirea grijei pentru mediul înconjurător, cu flora și fauna specifice.

Primele două ediții ale acțiunii de ecologizare s-au desfășurat în zonele Bâlea și Păltiniș, două zone emblematice pentru turismul montan de masă din județul Sibiu și au activat împreună 100 de voluntari, care au adunat peste o tonă de deșeuri.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Judetean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.

Ultima oră