Veste liniștitoare pentru sibieni - Barajul de la Gura Râului este stabil - „Nu există vreun pericol”

Barajul Gura Râului este unul sigur și nu reprezintă un pericol pentru sibieni. Nu există posibilitatea ca situația barajului de la Roșia Montană să se repete la Gura Râului.

După mai multe controale, reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu au ajuns la concluzia că barajul de la Gura Râului este în stare bună și că nu există riscul unei fisuri, ca în cazul barajului de la Roșia Montană.

„Ultimele reparații au fost făcute săptămâna trecută. Lucrările au fost realizate și recepționate fără probleme. În urma evenimentelor de la Roșia Montană s-a dispus control la fiecare dintre cele 45 de baraje de importanță C și D din raza noastră de activitate. Acțiunea este încheiată și putem afirma că din acest punct de vedere nu există vreun pericol”, spune Directorul SGA Sibiu, Sandu Bîrs.

Barajul Gura Râului se află la trei kilometri de localitate și alimentează cu apă orașul Sibiu, comunele Gura Râului, Cristian, Șura Mare, Ocna Sibiului si Șelimbăr.

La începutul lunii octombrie, în barajul de la Roșia Montană a apărut o fisură, care putea pune în pericol locuitorii. Peste 250 de oameni din zonă au fost anunțați în mijlocul nopții că trebuie să își părăsească locuințele.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică