plesciuc, în ședința de consiliu local: „sibiul s-a făcut de râs în toată țara din cauza trotuarului cu valuri” 
Sursa: Facebook/Alexandru Cibu-Deaconu

Consilierul local Ioan Plesciuc de la USR, fost director tehnic al Primăriei Sibiu, a spus, în cadrul ședinței Consiliului Local de joi că, în ultima perioadă, lucrările de infrastructură din oraș sunt în beneficiul mașinilor, autobuzelor și bicicletelor, și mai puțin în beneficiul pietonilor. Acesta a dat exemplu trotuarul cu valuri de pe strada Ilarie Chendi, din cauza căruia „ne-am făcut de râs în toată țara”. 

Plesciuc a atras atenția municipalității asupra lucrărilor efectuate în ultima perioadă în oraș, menționând că trebuie să se pună accentul mai mult pe siguranța pietonilor. „Toate lucrările de modernizare a străzilor din ultima vreme sunt în beneficiul mașinilor, autobuzelor, bicicletelor și multe dintre ele sunt în detrimentul pietonilor. Ei sunt cea mai numeroasă categorie de participanți la trafic. Toți cetățenii Sibiului sunt, în primul rând, pietoni”, a spus consilierul la finalul ședinței. 

plesciuc, în ședința de consiliu local: „sibiul s-a făcut de râs în toată țara din cauza trotuarului cu valuri” 

Acesta a adăugat că din cauza trotuarului cu „valuri” de pe Ilarie Chendi, Sibiul s-a făcut de râs în toată țara și că nu este un caz singular. Astfel de lucrări s-ar fi făcut și în cartierele Ștrand și Hipodrom. „Un exemplu este cel al trotuarului cu valuri, caz recent apărut în presă, de pe strada Ilarie Chendi. Ne-a făcut de râs în toată țara, pentru că a fost prezentat și pe posturi de televiziune naționale. Nu este singular, am văzut această soluție și în cartierele Ștrand, Hipodrom și în alte zone ale orașului. Problema este că tinde să se generalizeze (…) Este mai comod pentru constructori și primăria acceptă cu prea mare ușurință. Această modalitate de a rezolva intrările la proprietăți nu este prevăzută în standardele tehnice de realizare a lucrărilor de drumuri. Credem că primăria va fi în mare dificultate dacă va trebui să explice de ce plătește din bani publici lucrări neconforme. Vă rugăm să nu mai acceptați decât soluții tehnice puse la dispoziție de proiectanți de specialitate”, a spus consilierul Ioan Plesciuc. 

VEZI AICI IMAGINI CU TROTUARUL CU ”VALURI”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, i-a răspuns consilierului, spunându-i că, dacă ar fi rămas director la Direcția Tehnică a Primăriei, astfel de lucrări nu ar fi avut loc. „E păcat că dumneavoastră nu ați rămas director tehnic la Primăria Sibiu. Dacă ați fi rămas director tehnic, sunt convinsă că toate acestea nu s-ar fi întâmplat și mai ales că nu ați fi semnat acte prin care făceați plăți pe care nu le datoram unora, cum ziceți că facem plăți către constructori. Nu o să intru în detalii, că nu este cazul. (…) Aceste trotuare nu sunt unice, nu doar în Sibiu, ci în toată țara”, a spus Fodor. 

Vă reamintim că, după ce imaginile cu trotuarul cu „valuri” au apărut în presă, primăria a cerut constructorului să refacă lucrarea pe cheltuiala proprie. MAI MULTE DETALII, AICI.

Ultima oră

Comentariul meu