Daniela Cîmpean clarifică situația Centurii de Sud - „Proprietarii sunt invitați de fiecare primărie la dezbaterea publică”

Centura de Sud a Sibiului a dat naștere la numeroase controverse în rândul cetățenilor, dar mai ales în rândul locuitorilor din comuna Rășinari. Președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, nu înțelege ce a dus la ”o inflamare” a cetățenilor și a descris situația actuală a Centurii de Sud. 

În cadrul Ședinței Ordinare a Consiliului Județean de joi, 27 octombrie, la o întrebare a consilierului USR Adrian Echert, președinta Daniela Cîmpean a încercat să clarifice proiectul în vederea realizării obiectivului de investiții ”Varianta ocolitoare Sibiu – Sud”, pentru ca locuitorii să înțeleagă mai bine situația.

Citește și: Centura de Sud a Sibiului contestată de zeci de sibieni – Nu vor ca drumul să treacă pe terenurile lor

„La acest moment varianta care ar fi în discuție este în analiză la comisia C.T.A.T.U, este în dezbatere publică la Agenția de Protecția Mediului și va merge în dezbatere publică la fiecare primărie pe teritoriul căreia trece acest traseu propus de către proiectant. Acei proprietari sunt invitați de fiecare primărie în parte la dezbaterea publică ce urează să se facă și acolo fiecare merge și își spune punctul de vedere. Nu există un traseu definitiv pentru Varianta ocolitoare Sud, nu există un PUZ pentru această lucrare. Vorbim de o inflamare care nu știu de unde a apărut. Mă aștept de la dumneavoastră ca și consilier județean să nu cădeți în capcana celor care nu știu procedurile legale. Traseul va fi stabilit la final, după ce fiecare proprietar va fi consultat”, spune președinta Consiliului Județean, Daniela Câmpean.

 

Ultima oră

Comentariul meu