Consilierul Ioan Plesciuc, soluție pentru trotuarul îngust din fața Tribunalului de pe Victoriei - „Să mutăm gardul de acolo”

Pietonii care au drum pe bulevardul Victoriei și ajung prin fața clădirii Tribunalului circulă cu dificultate în zonă. Este mai greu pentru persoanele cu dizabilități, aflate în scaun cu rotile, ori pentru părinții care își transportă copiii în cărucioare – totul din cauză că trotuarul este foarte îngust, iar de multe ori oamenii sunt nevoiți să circule și pe carosabil pentru că nu este suficient loc. Problema a fost pusă pe masă și de consilierul local Ioan Plesciuc, fost director tehnic în cadrul Primăriei Sibiu, care a spus în ședința de Consiliu Local că este nevoie să se ia măsuri, astfel încât gardul Tribunalului să fie luat de pe domeniul public. Primarul Astrid Fodor spune că se vor face verificări și proprietarii acelui gard vor fi notificați. 

Clădirea Tribunalului de pe bulevardul Victoriei este abandonată de ani de zile. În zonă, încă de pe vremea când au avut lucrări acolo, a fost amplasat un gard pe domeniul public. Constructorul a plecat, dar gardul a rămas acolo. Acesta ocupă mai mult de jumătate din trotuar, iar pentru pietoni, deplasarea prin zonă este dificilă. Consilierul local din partea USR, Ioan Plesciuc, a propus ca gardul respectiv să fie mutat, iar Tribunalul să fie somat. Dacă nu se vor lua măsuri pentru înlăturarea acestuia de pe domeniul public, atunci primăria să se ocupe pe cheltuiala proprie. 

VEZI AICI ISTORIA PALATULUI DE JUSTIȚIE

„Un alt exemplu de lipsă de atenție pentru pietoni este trotuarul îngustat din fața Tribunalului, pe bulevardul Victoriei. Șantierul este părăsit de mai mulți ani și are toate șansele să rămână așa. Constructorul a ocupat mai mult de jumătate din lățimea trotuarului și apoi a abandonat lucrarea, iar pietonii, și nu puțini, circulă pe spațiul care a mai rămas, în șir indian, și de multe ori coborând pe carosabil, printre mașini, pentru a-i lăsa să treacă pe cei care vin din sens opus. Nu avem niciun orizont de timp credibil în care să fie reluată lucrarea, nu există niciun constructor care să răspundă de șantier și nu există niciun motiv ca trotuarul să rămână ocupat în dauna folosinței de către pietoni. Avem de-a face de fapt cu o suprafață din domeniul public ocupată fără forme legale pentru că aprobările date de primărie au expirat de foarte mult timp. Vă propunem să mutăm gardul de acolo, prin somarea Tribunalului să elibereze suprafața de domeniul public ocupată inutil sau dacă nu o face într-un timp stabilit să o facă Primăria Sibiu pe cheltuială proprie. Va fi o dovadă că ne pasă de pietoni și de buna utilizare a domeniului public”, a spus consilierul local Ioan Plesciuc, fost director tehnic al Primăriei Sibiu. 

Astrid Fodor a spus că situația va fi verificată, iar proprietarul gardului va fi notificat. „În ceea ce privește gardul Tribunalului, o să verificăm, o să notificăm Tribunalul sau cui aparține. Asta se poate rezolva din punctul de vedere al notificării. În rest vedem cum e cu cheltuirea banului public, noi avem grijă la cheltuirea banului public”, a răspuns Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu