bărbat prins în flagrant când dădea mită unui angajat de la urbana 

Un bărbat a fost prins în flagrant de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție în timp ce îi dădea mită unui angajat de la Urbana SA. Funcționarul public este cel care a alertat oamenii legii și astfel a putut fi prins individul. 

Flagrantul a avut loc joi, la sediul Urbana. Bărbatul a venit cu 100 de euro, fiind convins că va fi ajutat de funcționarul public. Doar că nu a fost așa. Acesta a anunțat oamenii legii.

„La data de 27.10.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, au realizat o activitate de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială, care a dat suma de 100 de euro cu titlu de mită unui funcționar public din cadrul S.C. Urbana S.A., societate având ca obiect de activitate administrarea fondului locativ al municipiului Sibiu”, anunță prim-procurorul Ion Veștemean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Suma de bani a fost dată cu scopul ca funcționarul să îndeplinească un act contrar atribuțiilor de serviciu, și anume să nu constate neregulile din cuprinsul dosarului de repartizare a locuinței sociale.

Funcționarul public din cadrul S.C. Urbana S.A a sesizat fapta agenților din cadrul DGA – Serviciul Judetean Anticorupție Sibiu, care, împreuna cu procurorul de caz, s-au deplasat la sediul S.C. Urbana S.A si au procedat la constatarea flagrantului. Persoana a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul savârșirii infracțiunii de dare de mită, faptă prevâzută și pedepsită de art. 290 alin. (1) Cod penal.

Prin ordonanța procurorului din data de 27.10.2022 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect sub aspectul savârșirii infracțiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. (1) Cod Penal, raportat la art. 6 Legea nr.78/2000, republicată. Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului Judetean Anticorupție Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu