urmărire prin axente sever și prin pădure - un șofer beat și pasagerul au fugit pe jos de poliție
foto: arhivă

O urmărire ca în filme a avut loc în noaptea de luni spre marți în localitatea Axente Sever, dar și prin pădurea din zonă. Doi indivizi au fugit de poliție și, la un moment dat, au abandonat autoturismul în care se aflau și și-au continuat deplasarea pe jos. La scurt timp, au fost prinși de oamenii legii și astfel s-a stabilit faptul că cel care s-a aflat la volan era beat și nu avea permis de conducere. 

„La data de 25.10.2022, în jurul orelor 00:30, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică a observat un autoturism care se deplasare DN14, din direcția Sibiu spre Mediaș, iar la intrarea în localitatea Axente Sever, a virat la dreapta, moment în care polițiștii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase pentru a proceda la oprirea autoturismului în cauză. Conducătorul auto însă a accelerat, fără a respecta somațiile de oprire ale polițiștilor”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

După o urmărire prin localitate și aproximativ 2 kilometri pe un drum forestier, ajungând la intersecția cu DN 14 km, după ce a trecut pe sub podul căii ferate, autoturismul s-a oprit, iar cele două persoane care se aflau în el au fugit. În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, au fost identificați cei doi ocupanți au autoturismului, respectiv doi bărbați, în vârstă de 26 de ani, domiciliați în Șoala și Agârbiciu.

Totodată, polițiștii au stabilit că autoturismul a fost condus de tânărul din Șoala care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul și se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Împotriva bărbatului s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. În cursul zilei de 25 octombrie, acesta a fost prezentat instanței, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Mediaș a dispus măsura arestării la domiciliu pentru 30 de zile. Cercetările în acest dosar continuă.

Ultima oră

Comentariul meu