copiii de la clubul sportiv școlar sibiu și cei la „șoimii” se vor antrena gratuit în sălile de sport de la patru școli din oraș  
Sursa: Facebook/Școala Gimnazială "Regele Ferdinand"

Sportivii Clubului Sportiv Școlar „Șoimii” și cei al Clubului Sportiv Școlar Sibiu se vor antrena, gratuit, pe terenurile de sport și în sălile de sport ale mai multor școli din municipiu. 

Clubul Sportiv Școlar „Șoimii” Sibiu a solicitat Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat folosirea cu gratuitate a terenului de sport din incinta Școlii Gimnaziale nr. 1 Sibiu și a trei săli de sport din incinta Școlii Gimnaziale nr. 25 Sibiu, Școlii Gimnaziale „Ioan Slavici” Sibiu și Lcolii Gimnaziale „Regele Ferdinand” Sibiu, în vederea desfășurării orelor de antrenament a secției de fotbal, tenis și atletism în condiții optime, pentru pregătirea și creşterea performanței sportive a grupelor de copii care frecventează acest club sportiv școlar.

Clubul „Șoimii” a motivat în cerere că nu dispune de bază materială necesară pentru spații proprii, iar bugetul clubului nu permite închirierea sălilor de sport cu plată. De asemenea, majoritatea copiilor care activează în cadrul clubului sunt și elevi ai unităților de învățământ din municipiul Sibiu. Terenul și sălile de sport vor fi date în folosință de la 1 octombrie și până în 30 august 2023. Unitățile de învățământ și-au dat acordul, iar activitatea sportivă a clubului nu va afecta programul școlar. 

De asemenea, Clubul Sportiv Școlar Sibiu a solicitat folosirea sălii de sport a Școlii Gimnaziale „Regele Ferdinand” în perioada 1 octombrie – 30 iunie 2023. 

„Clubul Sportiv Școlar Sibiu a solicitat folosirea în condiții de gratuitate cu plata utilităților a sălii de sport din incinta Școlii Gimnaziale Regele Ferdinand, motivat de faptul că, clubul sportiv nu dispune de fonduri și nici spații suficiente pentru desfășurarea activităților de la secțiile de handbal și baschet, iar activitatea desfășurată satisface opțiunea comunității referitoare la practicarea altor sporturi decât cele prevăzute în programa școlară”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre ce va ajunge joi pe masa consilierilor locali. Reprezentanții școlii și-au exprimat acordul în acest sens, iar activitatea unității de învățământ nu va fi perturbată.  

Ultima oră

Comentariul meu