ce șanse sunt ca stadionul municipal să fie inaugurat în noiembrie - cum trebuie să se „alinieze” birocrația

Autoritățile nu au depus încă cererea pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu pentru Stadionul Municipal. Înainte să se facă acest pas, este nevoie ca lucrarea să fie recepționată. Lucrările la „bijuteria” Sibiului se apropie de finalizare, iar meciul dintre FC Hermannstadt și CFR Cluj de la finalul lunii noiembrie are încă șanse să fie disputat aici. 

Lucrările la Stadionul Municipal Sibiu se apropie de finalizare, iar în prezent sunt puse la punct ultimele detalii. „Menționăm faptul că la sfârșitul lunii octombrie a.c. estimăm că lucrările aferente acestui obiectiv de investiții vor fi finalizate”, spuneau, în septembrie, reprezentanții Primăriei. 

CITEȘTE ȘI: FC Hermannstadt ar putea juca primul meci acasă în noiembrie 

Primul meci disputat aici ar putea fi cel dintre FC Hermannstadt și CFR Cluj în 30 noiembrie. În curând urmează să fie recepționată lucrarea, iar mai apoi să fie depusă și cererea pentru obținerea avizului ISU.  De la data primirii cererii, ISU ar putea acorda autorizația de securitate la incendiu în maxim 30 de zile lucrătoare. Rămâne de văzut cât vor mai dura procedurile și care sunt șansele ca FC Hermannstadt să joace primul meci acasă luna viitoare. „Până la acest moment nu a fost înregistrată o cerere de obținere a autorizației de securitate la incendiu pentru Stadionul Municipal Sibiu. Din momentul în care se transmite cererea pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, legislația prevede un termen de maxim 30 de zile lucrătoare pentru acordarea acesteia”, au precizat, pentru Ora de Sibiu, reprezentanții ISU Sibiu. 

VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI CU STADIONUL MUNICIPAL

În cazul în care stadionul va fi folosit fără autorizația de securitate la incendiu, ISU Sibiu ar putea aplica amenzi mari. „În ceea ce privește sancțiunile care se aplică pentru punerea în funcțiune a construcției fără autorizație de securitate la incendiu, conform art. 45 cap V din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor cu modificările și completările ulterioare, cuantumul amenzii este cuprins între 20.000 și 50.000 de lei”, precizează reprezentanții instituției.

Municipalitatea a stabilit și care vor fi taxele de închiriere percepute pentru cei care vor folosi Stadionul Municipal. Construită exclusiv cu bani de la bugetul local, arena va aduce venituri orașului. Organizatorii de evenimente ar putea organiza aici concerte, festivaluri și spectacole (VEZI AICI CE SPUN ORGANIZATORII DESPRE TAXELE DE ÎNCHIRIERE) și tot aici vor putea fi găzduite meciuri ale echipei naționale, din Liga 1 sau meciurile UEFA Champions League (VEZI AICI CE SPUNE FC HERMANNSTADT DESPRE TAXE).

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu