Bazinul Olimpia reconstruit total cu opt milioane de euro - Ministrul Sportului: “O să mă ocup personal de acest lucru"

Ministrul Sportului, Eduard Novák, a declarat astăzi (miercuri, 26 octombrie) că se va asigura personal că modernizarea Bazinului Olimpia din Sibiu va fi realizată în condiții bune. Valoarea totală a investiției se ridică la opt milioane de euro.

 „Acest bazin nu se mai putea utiliza și desigur, decât să cârpim baze sportive și să nu fie bine deloc, câteodată avem nevoie de o investiție majoră. Bazinul este pe lista CNI (Compania Națională de Investiții) și sperăm, cât de curând, să fie aprobată reconstrucția. Este într-o fază avansată, durează birocrația, dar o să sprijinim proiectul pentru că aparține de noi, la nivel de UDMR, Ministerul Dezvoltării, și o să mă ocup personal de acest lucru”, a declarat Novák în cadrul unei conferințe de presă organizată la Prefectura Județului Sibiu. 

Ministrul, care a prezentat în conferința de presă ”Strategia Națională pentru Sport”, consideră că starea proastă în care se află multe baze sportive din țară este cauzată de administrarea defectuoasă. „Toate aceste probleme nu au apărut de azi pe mâine. Aceste lucruri au apărut deoarece un administrator sau un conducător de club care s-a aflat la conducere, nu prea și-a dat interesul. Dacă acest bazin era puțin mai bine administrat, probabil nu se ajungea la această situație, să fie închis și să așteptăm să vină CNI-ul să îl refacă. Dacă aceste baze sportive sunt administrate bine, cu niște oameni dedicați, cu niște antrenori dedicați atunci copii vin la sport”, a spus acesta.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu