automate de parcare pe bulevardul mihai viteazu și pe calea dumbrăvii - aproape 250 de locuri vor fi cu plată
foto: arhivă

Locurile de parcare de pe Calea Dumbrăvii și cele de pe bulevardul Mihai Viteazu nu vor fi gratuite. Primăria a anunțat luna aceasta că, de la 1 decembrie, șoferii care își vor lăsa mașinile aici vor trebui să plătească o taxă. În șapte zone de pe aceste străzi vor fi amplasate și automate pentru plata tichetului de parcare.  

Primăria consideră că, fiindcă locurile de parcare de pe Calea Dumbrăvii și cele de pe bulevardul Mihai Viteazu se află pe tronsoane stradale aglomerate, este nevoie să fie administrate „responsabil”. De aceea, cei care vor vrea să își lase mașinile aici, vor trebui să plătească. 

Așadar, începând cu 1 decembrie, locurile de parcare amenajate pe bulevardul Mihai Viteazu, pe tronsonul cuprins între strada Nicolae Iorga și strada Rahovei, și cele de pe Calea Dumbrăvii, de pe tronsonul cuprins între Bulevardul Mihai Viteazu și strada Siretului, vor fi introduse în „Zona C”. Șoferii care vor parca aici vor plăti 1 leu/oră, respectiv 10 lei/zi. Un proiect de hotărâre cu privire la parcările de aici va ajunge și pe masa consilierilor locali la finalul acestei luni. 

Fiindcă aproape 250 de locuri de parcare vor fi cu plată, primăria va trebui să amplaseze în aceste zone și automate pentru achiziționarea tichetelor de parcare. 

automate de parcare pe bulevardul mihai viteazu și pe calea dumbrăvii - aproape 250 de locuri vor fi cu plată

Acestea vor fi amplasate astfel: pe bulevardul Mihai viteazu, nr.25, pe bulevardul Mihai Viteazu, nr. 18, pe Calea Dumbrăvii la fosta bază Tursib, pe Calea Dumbrăvii în zona străzii Lămâiței, pe-alea Dumbrăvii la intersecția cu strada George Bacovia, pe Calea Dumbrăvii la intersecția cu Aaron Pumnu și pe Calea Dumbrăvii la intersecția cu strada Anton Pan. În total, este vorba despre 248 de locuri de parcare ce vor fi cu taxă, 128 dintre ele pe Mihai Viteazu și 120 pe Calea Dumbrăvii. Aceste parcări stradale publice vor fi transmise în administrarea Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu în ședința Consiliului Local de joi.

Ultima oră

Comentariul meu