seară de film sf clasic cu acces gratuit la cinegold

 Promenada Sibiu îi invită pe cinefili la o seară de film SF clasic: Vânătorul de recompense – „Blade Runner”, un Science Fiction din 1982 – va putea fi vizionat gratuit la CineGOLD joi, 27 octombrie, de la 18.30, în sala 9 VIP. După film va avea loc o sesiune de discuții unde persoanele pasionate de filme culte vor putea dezbate pelicula alături de selecționerul Pia Ionescu. 

Film de cinematecă, experiență de vizionare premium 

Filmul va rula în sala 9 VIP, un lounge privat, cu canapele, un spațiu intim și confortabil, care poate găzdui până la 32 de spectatori, oferindu-le cele mai bune condiții de sunet și imagine, într-o atmosferă relaxată. Accesul se va face în limita locurilor disponibile, cu posibilitatea de a rezerva locurile prin transmiterea unui e-mail către adresa contact@promenadasibiu.ro până joi, 27 octombrie, ora 16.30.

„Am dorit să recreăm atmosfera de cinematecă vintage și să oferim iubitorilor de filme vechi o experiență de vizionare premium, în sala VIP. După film, rămânem la un pahar de vorbă alături de Pia Ionescu, specialistă în cinematografie și cea care ne va povesti mai multe despre acest thriller SF de referință și va modera discuțiile după vizionare”, spun reprezentanții CineGOLD.

„Am ales «Blade Runner» pentru seara noastră de cinema deoarece este un film iconic, o bijuterie a genului SF, care trece cu succes proba timpului. Regizat de Ridley Scott, cu un scenariu scris de Hampton Fancher și David Peoples și bazat pe romanul lui Philip K. Dick «Visează androizii oi electrice?», Blade Runner spune povestea unui vânător de așa-numiți «replicanți», oameni prefabricați genetic, care asigură forța de muncă pe o colonie a Pământului. Astăzi, Blade Runner este considerat cel mai bun film științifico-fantastic din toate timpurile, însă puțini oameni știu că lansarea lui în 1982 a fost un eșec cumplit de box office. Despre toate acestea și multe altele vom discuta joi, după vizionare”, spune Pia Ionescu, curator.

seară de film sf clasic cu acces gratuit la cinegold

Pia Ionescu, absolventă de Teatru și Studii Media la Universitatea din Viena, a susținut în Sibiu proiectele culturale Cinema Culinar – o serie de filme pe teme culinare difuzate în restaurantele din oraș, urmate de cine inspirate din filmele vizionate – și Kunst in der Stadt – Stadt in der Kunst (Arta în Oraș – Orașul în Artă) – prin care diverse spații publice precum biserici, biblioteci sau băi publice au fost transformate în săli alternative de cinema. În prezent, Pia lucrează ca freelancer în producție de film, evenimente și teatru.

Evenimentul „Proiectăm un film bun. Pe bune!” face parte din campania „E timpul pentru… luna ta de cinema!”, în cadrul căreia Promenada Sibiu oferă, până la sfârșitul lunii, 400 de bilete gratuite la film, în aplicația SPOT și decoruri instagramabile în zona Info Point.

Voucherele pot fi folosite oricând de luni până vineri pentru a vedea orice film, cu excepția avanpremierelor și sunt valabile până pe 15 noiembrie 2022, inclusiv.

Săptămâna trecută, Promenada Sibiu a găzduit Asta Film Festival, iubitorii de filme documentare putând viziona cele mai noi și mai valoroase producții în sălile CineGOLD.

seară de film sf clasic cu acces gratuit la cinegold

Ultima oră

Comentariul meu