poliția locală a amendat sute de cerșetori în ultimele trei luni - sancțiuni de aproape 45.000 lei la sibiu
foto: arhivă

Agenții de la Poliția Locală fac deseori controale în zonele aglomerate din municipiul Sibiu, acestea fiind principalele locuri unde își fac veacul și cerșetorii. Din iulie și până în august, sute de persoane care apelau la mila publicului au fost amendate. 

În perioada 1 iulie – 30 septembrie, polițiștii locali au luat la pas orașul și au desfășurat acțiuni pentru combaterea cerșetoriei și vagabondajului. În aceste trei luni, au fost aplicate sute de amenzi, în valoarea de aproape 45.000 de lei, persoanelor care au apelat la mila publicului. Dacă oamenii vor plăti cândva sancțiunile primite, nimeni nu poate ști.

„Un alt obiectiv important al Serviciului Public de Poliție Locală al Municipiului Sibiu a constat în acțiuni de combatere a fenomenului de cerșetorie și vagabondaj pe raza municipiului Sibiu. În urma acestor acțiuni au fost aplicate un număr de 148 sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie sau îndemnul minorilor la săvârșirea unor astfel de fapte, în sumă de 44.890 lei”, se arată într-un raport al Poliției Locale.

Zonele în care au fost depistate preponderent persoanele care apelează la mila publicului sunt: strada Nicolae Bălcescu, Piața Unirii , strada Mitropoliei, strada Semaforului, Bulevardul Mihai Viteazu și Piața Mare.

Ultima oră

Comentariul meu