bărbat arestat la domiciliu pentru că a cultivat canabis în sibiu 

Un bărbat este cercetat de oamenii legii pentru că a cultivat canabis pe raza județului Sibiu. Magistrații Tribunalului Sibiu l-ar fi vrut în spatele gratiilor, însă individul a contestat decizia acestora, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu. 

Tribunalul Sibiu a dispus, zilele trecute, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cultivare de droguri de risc. Aceasta a contestat măsura magistraților, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. Judecătorii au respins cerea tribunalului sibian și l-au plasat pe „cultivator” în arest la domiciliu în apartamentul lui din cartierul Valea Aurie. 

„Admite contestația formulată de inculpatul C.O.V. (…) Desființează încheierea penală nr. 93/CC/20.10.2022 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu în dosarul penal nr. 2461/85/2022 și procedând la o nouă soluționare a cauzei. (…) respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu privind pe inculpatul C.O.V., și în consecință: (…) ia față de inculpatul C.O.V. măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile”, se arată în soluția pe scurt publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată. 

Bărbatul care a cultivat droguri de risc va sta în arest la domiciliu până în 22 noiembrie, atunci când magistrații vor lua o nouă decizie. În această perioadă în care va fi arestat la domiciliu, inculpatul este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi și libertăți, judecătorul de cameră preliminară sau instanță de judecată ori de câte ori este chemat. În cazul în care va încălca măsura, arestul la domiciliu va fi înclouit cu măsura arestului preventiv. 

Ultima oră

Comentariul meu