un român a vandalizat sălile de operaţie ale unui spital din italia

Un român în vârstă de 50 de ani a reuşit să blocheze toate intervenţiile chirurgicale ale unui spital italian pentru o zi, după ce a luat extinctoarele şi le-a golit în sălile de operaţie.

Românul, identificat ca G.D., a mers joi seară la Departamentul de Urgențe al spitalului San Bartolomeo, din Sarzana, plângându-se de probleme cardiace. După ce l-au examinat, cadrele medicale au dispus internarea lui, pentru a continua investigațiile, relatează Libertatea.

Ceva s-a întâmplat cu el și, în timpul nopții, după ce a ieșit pe fereastra unei băi, el a ajuns în interiorul sălilor de operație. Apoi a luat extinctoarele și a dat cu ele pe toată aparatura medicală, inclusiv pe echipamentele sanitare.

A fost nevoie de o curățare a acestora, ceea a paralizat practic activitatea chirurgicală. Mai exact, 12 intervenții otalmologice, 4 operații plastice și 4 operații de urologie au fost amânate. După distrugerile din spital, bărbatul a fugit și a fost urmărit de agenții secției de poliție Sarzana, care l-au găsit ascuns printre mașinile parcate pe stradă.

Era în evidentă confuzie și a continuat să rostească propoziții fără sens, pretinzând că este urmărit de patru persoane. Bărbatul în vârstă de 50 de ani a fost ulterior prins de polițiști și a fost internat în secția de psihiatrie a spitalului Sant’Andrea, din La Spezia.

Deocamdată, motivele gestului său, care i-a adus o plângere pentru avarie și întrerupere a serviciului public, nu au fost explicate.

 

Ultima oră

Comentariul meu