Teatrul "Gong" a primit premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Internaţional "Puck"

Spectacolul „Kunterbunt”, în regia Anei Crăciun – Lambru, prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu a primit premiul pentru cel mai bun spectacol al Festivalului Internaţional „Puck”, desfăşurat în perioada 17-21 octombrie la Cluj.

Spectacolele din competiție au fost jurizate de Luise Lapointe, director al Festivalului de la Casteliers (din Montreal, Canada), Sun Wook Hyon, managerul Festivalului din Chuncheon (Coreea), Raluca Sas Marinescu, cadru didactic la Facultatea de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și scenograful Epaminonda Tiotiu. Proiect realizat de Teatrul de Păpuși „Puck” cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și a Departamentului pentru Relații Interetnice.

Premiera spectacolului „Kunterbunt” a avut loc în data de 23 ianuarie 2021. Spectacolul de animație pentru copii este prezentat în limba germană, cu supratitrare în limba română. „Kunterbunt” deschide un imaginar fabulos prin tehnica animației într-un decor cu decupaje de tip pop-up unic în România. Producția de la Sibiu prezintă aventurile celui mai frumos peștișor din ocean în încercarea de a-și recupera prietenii, după ce rămâne singur și izolat din cauza atitudinii sale egoiste. Exaltant și muzical, reunind situații dintre cele mai comice, cu rechini furioși și crabi ce știu karate, dar și pilde pline de gingășie prin înțelepciunea Caracatiței, spectacolul deschide un dialog despre generozitate, admirație și prietenie.

Angela Páskuy și Claudia Stühler articulează tot acest univers, printr-un joc tehnic și dinamic, ce aduce povestea în fața publicului de toate vârstele. Producția spectacolului reunește echipa Free Puppet Theatre, ce semnează întreaga scenografie pentru acest proiect, de la păpuși (Maria Mandea și Ana Crăciun-Lambru) la costume și decor (Alexandra Budianu, Elena Iorga și Paul Budan). Producția Teatrului „Gong” se bucură, de asemenea, de contribuția unuia dintre cei mai dinamici compozitori români, Marius Popa fiind la a treia colaborare cu teatrul sibian. Traducerea textului și a cântecelor din limba română în limba germană a fost asigurată de Ciprian Marinescu și Frank Weigand. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat celor cu vârsta peste 3 ani.

„Produs într-un an de criză, în plină pandemie, spectacolul ne-a dat șansa să ne reinventăm alături de o echipă tânără de artiste și artiști, cărora le sunt recunoscător. Acest proiect a fost posibil cu finanțare din partea Primăriei și a Consiliului Local Sibiu, pentru care teatrul nostru mic face parte din viața acestui oraș ca o tradiție importantă în dezvoltarea socială și educațională a comunității.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Ultima oră