sistem inteligent pentru prioritizarea în trafic a transportului public din sibiu - autobuzele vor primi mai repede verde la semafor

Municipalitatea va achiziționa un sistem de prioritizare în trafic a transportului public, ce va fi instalat în 15 intersecții de pe raza municipiului Sibiu. Cu ajutorul acestuia, autobuzele vor primi mai repede verde la semafor, iar timpii de așteptare în trafic vor fi mai mici. Proiectul a primit finanțare prin PNRR. 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat primele liste cu proiectele aprobate spre finanțare, depuse în cadrul apelului 1 al Planului Național pentru Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local și Componenta 5 – Valul Renovării. Printre aceste proiecte se numără și  achiziționarea și instalarea unui sistem inteligent care va ajuta la îmbunătățirea timpilor de așteptare în trafic pentru autobuzele din flota Tursib.

„Achiziția și instalarea unui sistem de prioritizare în trafic a transportului public în 15 intersecții semaforizate din Sibiu, situate pe cele mai aglomerate artere. Cu ajutorul acestor echipamente digitale și a unui software specializat, autobuzele care ajung în intersecțiile în care sunt instalate aparatele vor primi mai repede culoarea verde la semafor, scurtându-se astfel timpii de așteptare în trafic. Programele de circulație a autobuzelor vor putea fi astfel mai riguros respectate”, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu.

În cadrul aceleiași investiții se vor achiziționa și instala sisteme de afișaj digital în încă 20 de stații de transport public, pentru informarea călătorilor. Valoarea finanțării aprobate pentru acest proiect este de 6,29 milioane lei.

Ultima oră

Comentariul meu