planul urbanistic zonal al pieței mari și pieței mici, în format digital - primăria a obținut finanțare prin pnrr

Primăria municipiului Sibiu va elabora, în format digital GIS, un Plan Urbanistic Zonal pentru centrul istoric al orașului, mai exact pentru Piața Mare și Piața Mică. Elaborarea PUZ-ului se va face cu finanțare prin PNRR. 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat primele liste cu proiectele aprobate spre finanțare, depuse în cadrul apelului 1 al Planului Național pentru Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local și Componenta 5 – Valul Renovării. Printre proiecte se numără și elaborarea în format digital al unui PUZ pentru Piața Mare și Piața Mică din Sibiu.

„Elaborarea în format digital GIS a unui Plan Urbanistic Zonal pentru o zonă construită protejată din centrul istoric al Sibiului și anume Piața Mare și Piața Mică. Acest plan urbanistic va include, printre altele: ridicări topo, studii istorice, studii de fundamentare, etc și va fi util prin reglementările urbanistice care vor fi astfel stabilite pentru protecția unei zone istorice importante”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

Finanțarea obținută de Municipiul Sibiu însumează 457.000 lei.

Ultima oră

Comentariul meu