Pista de biciclete de pe strada Theodor Aman a primit finanțare - Va face legătura între parcul Sub Arini și Zoo
foto: arhivă

Primăria va amenaja o pistă de bicicletă pe strada Theodor Aman, astfel încât să fie creată legătura între parcul Sub Arini și Grădina Zoologică – Pădurea Dumbrava. Proiectul a primit finanțare prin PNRR. 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat primele liste cu proiectele aprobate spre finanțare, depuse în cadrul apelului 1 al Planului Național pentru Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local și Componenta 5 – Valul Renovării, iar printre acestea se numără și cel al pistei de biciclete de pe Theodor Aman.

Pista pentru biciclete de pe strada Theodor Aman va avea o lungime de 1,9 kilometri. Aceasta va face legătura cu pista existentă dinspre Parcul Sub Arini, Grădina Zoologică și Pădurea Dumbrava, asigurându-se continuitatea rețelei de piste din zonă. În prezent, strada Theodor Aman este utilizată în comun, atât de către pietoni, cât și de bicicliști. Prin acest proiect se va crea o pistă dedicată pentru biciclete, delimitată de calea pietonală, scopul fiind acela de a crește siguranța pentru ambele tipuri de deplasare.

Finanțarea europeană nerambursabilă alocată pentru acest proiect este de 2,24 milioane lei.

Ultima oră

Comentariul meu