medicamente

Un medicament destinat copiilor și interzis în multe țări europene este vândut în România de gigantul farmaceutic GKS. Este vorba despre Panadol Baby, medicament pentru care producătorul a schimbat recent ambalajele şi compoziţia.

Panadol Baby care conține un colorant, azorubină – E 122 este interzis în alte state europene, dar este vândut cu spor în România. Este dovedit științific că azorubina poate provoca alergii, bronhospasm sau poate exacerba astmul, relatează impact.ro

Producătorul farma GSK a vândut în România zeci de mii de cutii de Panadol Baby 120 mg/5ml (paracetamol pentru copii), o suspensie care este administrată sugarilor şi copiilor pentru ameliorarea durerii şi scăderea febrei, care conţinea colorantul numit azorubină – E122, interzis în mai multe state europene, dar acceptat în România, scrie zf.ro.

Într-un răspuns pentru ZF, producătorul a explicat că toate produsele comercializate respectă standarde foarte stricte de calitate şi siguranţă, dar nu a explicat care sunt motivele care au dus la eliminarea E 122 din compoziţia produsului.

Panadol este comercializat în Anglia, Grecia, Cehia şi alte state, dar la ingrediente nu apare E122 în niciunul din prospectele studiate de ZF online la aceste produse.

Ultima oră

Comentariul meu