ateliere de pictură pe lemn în weekend la muzeul astra din sibiu

Tradiția transilvăneană a mobilierului pictat revine la Muzeul ASTRA prin mâinile dibace ale meșterului popular Daria Muntean.

Merită să aflați astfel informații prețioase de la meșterul nostru despre cromatica și simbolistica mobilierului săsesc și românesc.

”Posibil să vă fi spus deja, dar mai spunem încă o dată, Daria Muntean a participat la Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale, unde și-a arătat talentul de la o vârstă fragedă, fiind premiată în repetate rânduri. Daria înfrumusețează lemnul pictând motivele artistice consacrate (copacul vieții, floarea de liliac, laleaua, trandafirul, floarea de mac, floarea de cicoare).

Așa că în acest sfârșit de săptămână aveți un meșter de întrebat, dar și un atelier în care vă puteți implica activ în pictarea mobilierului pus la dispoziție de Muzeu (scăunele, cuiere și bănci).” transmit organizatorii.

Evenimentele fac parte din programul Animă ASTRA!, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Sibienii sunt așteptați sâmbătă și duminică ( 22 – 23 octombrie 2022), între orele 10:00 – 16:00, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, gospodăria din Cisnădioara.

Ultima oră

Comentariul meu