anvelope de iarnă, sau all season? care sunt mai avantajoase, și unde le poți găsi la ofertă, în sibiu

La debutul fiecărui sezon rece, șoferii se confruntă cu aceeași dilemă – pentru siguranță, dar și pentru a evita o amendă usturătoare, mașina trebuie echipată corespunzător, cu anvelope conforme. Dar ce alegere e mai potrivită – anvelope de iarnă, sau mixte? Specialiștii de la IONY te ajută și cu consilierea, și cu o ofertă atractivă.

Deși nu este specificată o dată anume de la care sunt obligatorii, conform Codului Rutier mașina trebuie echipată cu cauciucuri de iarnă în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Nerespectarea acestor prevederi de către şoferii prinși că circulă în condiții de iarnă cu anvelope neadecvate, înseamnă aplicarea unei amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. În plus, pe lângă amendă, se reţine și certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a mașinii.

Ce alegem – anvelope mixte sau anvelope de iarnă?

Pentru a face diferența cât mai ușor între cele 2 tipuri de anvelope, șoferii trebuie doar să fie atenți la marcajele de pe ele. Astfel, pentru anvelopele de iarnă trebuie să urmărim simbolul alpin, și anume muntele cu un fulg de nea în interior, iar pentru anvelopele mixte trebuie să identificăm marcajele M+S, M.S., sau M&S – provenite de la ”mud” și ”snow”.

Cele mai recomandate de către specialiști sunt anvelopele de iarnă cu simbolul alpin, acestea fiind testate pentru condițiile cele mai grele de zăpadă. Dar anvelopele all season prezintă marele avantaj de a le putea folosi pe tot parcursul anului. Ioan Băra, fondatorul IONY Grup, spune că anvelopele mixte au început să fie tot mai căutate în ultimii ani.

”Deja de luna tecută avem clienți care au început să se intereseze de schimbul de anvelope, și o mare parte întreabă de cele mixte. Bineînteles, noi încercăm să îi consiliem pe fiecare în parte, și în funcție de buget, si în funcție de cum folosesc mașina pe timpul iernii. Pentru că la anvelopele mixte câștigi că nu mai plătești schimburile de anvelope care se efectuează de două ori pe an, dar pierzi în schimb pe partea de aderență, și ai ca dezavantaj prețul, care este mai mare față de cele de iarnă.”

Dar chiar dacă prețul poate fi mai mare față de cele de iarnă, oferta IONY poate ușura alegerea. Și în acest sezon se aplică oferta 3+1 GRATIS, atât anvelopelor de iarnă, cât și celor mixte. ” Și pentru acest sezon avem o oferta de 3 plus 1 pentru clienți, care funcționează de ani de zile și care a fost bine primită de sibieni. Plătești doar 3 anvelope din setul de 4, și tot noi asigurăm gratuit și montajul lor. Mai avem și un bonus, sub forma unui gel igienizant, pentru că igienizarea mâinilor și a suprafețelor pe care le atingem frecvent, cum e volanul mașinii, credem că e un obicei care ar trebui să se păstreze.”, declară Ioan Băra.

Fie că înclini spre anvelope de iarnă sau all season, e bine să știi că la IONY poți alege dintr-un stoc extrem de generos. Dacă vrei să știi ce dimensiuni și mărci sunt pe stoc, și să primești o ofertă personalizată, poți suna la numărul dedicat pentru anvelope – 0725 221 758. Sau, poți alege magazinul IONY cel mai apropiat, și primești oferta pe loc. Ai de ales întru 2 locații în Sibiu – cea de pe strada Henri Coandă 63B, sau cea de pe strada Vasile Cârlova 26, în cartierul Ștrand.

 

Ultima oră

Comentariul meu