alexander guib este noul președinte al fdgr sibiu – “nu mă așteptam să fiu ales în unanimitate” - ce spune despre o eventuală candidatură la primărie
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Credit: Hermannstädter Zeitung

Alexander Guib este noul Președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România la nivelul județului Sibiu. Acesta a fost ales în data de 14 octombrie în unanimitate de voturi, ca urmare a deciziei lui Gabriel Tischer de a se concentra exclusiv pe funcția de președinte al organizației la nivel de municipiu.

“Știam că domnul Tischer va renunța la poziția lui de președinte al Forumului pe județ și că va demisiona și din Consiliul Director, dar nu pot să zic că mă așteptam să fiu ales în unanimitate”, a declarat Alexander Guib.

Noul președinte al organizației județene, care este și consilier local al municipiului Sibiu, a ales să intre în politică de la o vârstă fragedă, considerând că aceasta este datoria sa față de comunitatea în care își imaginează viitorul său. “Eu consider că fiecare dintre noi are o datorie morală de a face lumea asta un loc mai bun. Iubesc Sibiul și îmi doresc să îl văd dezvoltându-se, să văd cum crește și mi-aș dori să contribui și eu la acest proces. Eu îmi văd viitorul aici pentru următorii ani, pentru următorii zeci de ani, dacă nu chiar pentru totdeauna, și atunci mi-ar plăcea să fiu o parte din cei care duc Sibiul în direcția potrivită”, declară Alexander Guib.

Referitor la planurile pe care le are pentru noua sa funcție, Guib spune că principalul său obiectiv este o strategie de reorganizare la nivel județean a Forumului. “Împreună cu echipa din Consiliul Director ne-am propus două obiective pentru perioada următoare: să ne reorganizăm sau să ne îmbunătățim organizarea Forumului în județul Sibiu și pregătirea alegerilor din anul 2024”, declară acesta. El a declarat că, deocamdată, în interiorul Forumului se definitivează listele cu viitorii candidați. “Vom vedea ce ne rezervă viitorul”, a adăugat Cuib când l-am întrebat dacă are de gând să candideze pentru Primăria Sibiu sau pentru Consiliul Județean.

Ultima oră

Comentariul meu