Activități de vacanță pentru copiii din Sibiu – Atelier de Halloween, drumeții montane și filme dedicate celor mici

Elevii din Sibiu se vor bucura săptămâna viitoare de o scurtă vacanță de toamnă. Le vor sta la îndemână diferite posibilități de relaxare, de la ateliere de creație la filme speciale și drumeții montane.

Ture în Făgăraș și pe Via Transilvanica

Programul „Anii Drumeției” oferă gratuit celor mici excursii în împrejurimile Sibiului, unde copiii se pot bucura de activități diverse. Dacă vremea va fi prielnică, sibienii vor putea merge la munte – duminică, pe 23 octombrie, se vor organiza ture în Făgăraș și pe Via Transilvanica, aceasta din urmă fiind o tură potrivită și pentru începători. Pentru această drumeție, vârsta minimă recomandată pentru participarea copiilor este de 14 ani.

Tot în cadrul programului ,,Anii Drumeției”, vineri, 28 octombrie se organizează „Drumețenia” – o drumeție pentru curățenie. „Pornim pe poteca ce leagă Rășinari de Prislop, unde vom îmbina plăcutul cu utilul, în cazul acesta mișcarea în aer liber cu o acțiune de ecologizare. Ne vom întâlni în parcarea Sălii Thalia, la ora 07:45. În acest punct se va face îmbarcarea în autocar” au transmis organizatorii.

Activități de vacanță pentru copiii din Sibiu – Atelier de Halloween, drumeții montane și filme dedicate celor mici

Atelier de creație pentru Halloween

Pentru copiii care îndrăgesc Halloween-ul, „Teatrul Gong” va organiza miercuri, 26 octombrie,  Atelierul de Creație „Piticii pricepuți” – Costum de Halloween. Acesta este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, iar prețul biletului este de 14 lei.

„În cadrul unui nou atelier de creație – „Piticii pricepuți” -, cu multă răbdare, inspirație și materiale de tot felul, participanții vor învăța să își croiască și să își personalizeze propria pelerină pentru completarea costumului de Halloween”, ne-a spus Claudia Benchea, coordonatoarea evenimentului.

Activități de vacanță pentru copiii din Sibiu – Atelier de Halloween, drumeții montane și filme dedicate celor mici

Filme pentru cei mici

CineGold a pregătit o varietate de filme atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Printre acestea se numără: „One Piece Film: Red”, „Căpitanul Colți-de-Sabie și Diamantul Fermecat”, „Animăluțe Furiase: Legenda lui HAnk”, „Elfii Cofetari”, și alte filme de calitate. De asemenea, copiii cu vârste mai mari de patru ani sunt așteptați la Teatrul „Gong” să vadă mult îndrăgitul spectacol „Dragoni”, care va avea loc sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 11:00 în Sala Etaj. „Este un spectacol inedit sub forma unei instalații interactive compusă din patru spații diferite. Fiecare spațiu va transforma spectatorii-vizitatori în exploratori prin lumea plină de secrete a dragonilor. Jocul la vedere al actorilor se îmbină cu mânuirea de păpuși în miniatură, precum și cu tehnologia de videoproiecție interactivă, toate pentru a crea o experiență unică”, spune prezentarea spectacolului. Prețul biletului este de 12 lei, iar durata spectacolului este de 70 de minute.

Ateliere la Muzeul ASTRA din Sibiu

Muzeul Astra a pregătit o serie de ateliere care îi pot fascina pe cei mici. În acest weekend, muzeul va organiza un atelier de pictură pe lemn, între orele 10.00 – 17.00. În cadrul atelierelor se va pune în valoare meșteșugul mobilierului pictat după vechea tradiție transilvăneană. „Meșterul Daria Muntean ne va familiariza cu cromatica și simbolistica mobilierului săsesc și românesc. Daria înfrumusețează lemnul pictând motive artistice consacrate – copacul vieții, floarea de liliac, laleaua, trandafirul, floarea de mac, floarea de cicoare. Vizitatorii muzeului se pot bucura de ateliere fie întrebând meșterul, fie participând activ la pictarea mobilierului pus la dispoziție de Muzeu (scăunele, cuiere și bănci)”, au transmis organizatorii.

Tot la muzeu, în perioada 22-28 octombrie, va avea loc atelierul educațional „Albinele – rolul lor în biodiversitate şi sănătate”. Organizatorii își propun să prezinte funcțiile albinelor în cadrul stupului, procesul polenizării, legătura dintre albine şi flori, precum şi rolul albinelor în biodiversitate şi în viața noastră.

Activități de vacanță pentru copiii din Sibiu – Atelier de Halloween, drumeții montane și filme dedicate celor mici

Ultima oră

Comentariul meu