Zece străzi din Ocna Sibiului se modernizează - Investiție de 5,6 milioane de lei
Sursa: Captură Google Maps

Primăria Ocna Sibiului modernizează zece străzi din oraș, unele dintre ele nefiind asfaltate în prezent. În memoriul de prezentare depus la APM pentru obținerea acordului de mediu, se arată că circulația pe aceste străzi se desfășoară „anevoios, nefiind asigurate condițiile minime de siguranță și confort”. 

Străzile Abatorului, Carpați, Cânepii, Constantin Brâncoveanu, George Enescu, Horea, Ion Creangă, Pădurii, Pădurarului și Sub Vii intră în proces de modernizare. Starea lor actuală nu asigură condițiile minime de siguranță și conform nici pentru șoferi, dar nici pentru pietoni. Lungimea totală a străzilor ce vor fi modernizate este de 2,6 km. 

„Din cauza condițiilor actuale improprii pentru desfășurarea traficului, capacitatea de circulație este mult redusă. Pe străzile pe care nu există asfalt se prezintă o suprafață carosabilă deosebit de dificilă pentru circulație ca urmare a terenului prăfos, a lipsei unei pietruiri corespunzătoare dar și din cauza sistemului deficitar de captare-evacuare a apei de pe flancul amonte astfel că apa se acumulează atât în făgașele formate de roți, cât și în gropi mari care, în unele cazuri, aproape ating întreaga lățime a străzilor. În profil transversal străzile sunt realizate în mare parte în profil mixt, dar există și tronsoane pe care traseul se află în debleu sau rambleu”, se arată în memoriul de prezentare depus de primărie la APM.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 5,6 milioane de lei, modernizarea fiind făcută cu finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică