VIDEO: Piața Volantă Transilvania a aniversat zece ani - Sute de producători locali comercializează roadele muncii aici

Piața Volantă Transilvania a aniversat, weekendul trecut, zece ani de la înființare. Din 2012, producători din mai multe județe comercializează aici roadele muncii lor. 

Piața Volantă Transilvania a fost deschisă la 1 septembrie 2012, la inițiativa Consiliului Județean Sibiu, cu sprijinul Serviciului Public Sala Transilvania  și al Camerei Agricole Județene SIbiu. 

Scopul proiectului a fost sprijinirea producătorilor locali și încurajarea consumului de produse locale.

YouTube video

Piața este utilizată de producători locali din județele Sibiu, Vâlcea, Gorj, Olt, Alba și Hunedoara, iar în prezent, aproximativ 200 de producători își comercializează roadele muncii aici. 

Consiliul Județean Sibiu asigură producătorilor toată logistica necesară: mese, umbrele, vitrine frigorifice, parcare, toalete publice, utilități, pază, curățenie, mediatizare online.

Cu ocazia aniversării, au fost acordate Certificare de Apreciere producătorilor care s-au alăturat Pieței Volante Transilvania încă din anul 2012. Diplome au fost oferite și producătorilor care, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, au înființat Puncte Gastronomice Locale. 

Între 800 și 1.000 de sibieni se bucură de produsele comercializate în fiecare sâmbătă în interiorul Pieței Volante Transilvania.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică