trei sfaturi de siguranță esențiale pentru polizorul unghiular

Polizoarele unghiulare sunt, fără îndoială, unelte foarte utile. Ele pot gestiona o varietate de accesorii, cum ar fi discuri de sârmă, discuri de tăiere și discuri de șlefuit și, prin urmare, pot îndeplini o varietate de sarcini. Cu toate acestea, aceste discuri se învârt la viteze extrem de mari și, ori de câte ori sunt implicate astfel de cantități mari de viteză și putere, există posibilitatea producerii unor răniri.

Astăzi, suntem aici pentru a vorbi despre ceea ce face ca un polizor unghiular sau un flex să fie atât de periculos și despre ce puteți face pentru a vă menține în siguranță în timp ce folosiți unul. Acestea sunt cele mai importante sfaturi de siguranță pentru polizorul unghiular pe care trebuie să le urmați.

Ce face ca un polizor unghiular să fie atât de periculos?

Polizoarele unghiulare dispun de o varietate de discuri foarte dure care se rotesc la viteze extreme. În general, acestea se rotesc cu până la 11.000 de rotații pe minut. În plus, polizoarele unghiulare sunt concepute pentru a lucra pe materiale extrem de dure și rezistente, lucruri precum țevile metalice. Această combinație dintre o mașină puternică și materiale greu de lucrat duce la un potențial serios de producere a accidentelor.

Atunci când se utilizează un polizor unghiular sau un flex, există întotdeauna posibilitatea să apară reculul, adică atunci când mașina sare de pe piesa de lucru și se trage înapoi spre utilizator. Dacă vă gândiți că un polizor unghiular poate provoca daune grave unei țevi de metal, vă puteți imagina ce poate face degetelor și mâinilor dumneavoastră, precum și oricăror alte părți ale corpului. Potențialul ca acel disc de mare viteză să intre în contact cu dumneavoastră este poate cel mai mare pericol dintre toate.

Mai mult, acele discuri se pot rupe sau sparge, trimițând astfel bucăți care zboară în direcția dvs. Bucăți din piesa de prelucrat care este rectificată au, de asemenea, potențialul de a se desprinde și de a zbura spre dumneavoastră. În cele din urmă, un alt lucru care face ca polizoarele unghiulare să fie atât de periculoase este faptul că acestea reprezintă un mic pericol de incendiu. Ele produc multă căldură, iar atunci când metalul este rectificat, acestea trimit scântei fierbinți care se împrăștie peste tot.

Acum că știm ce face ca un polizor unghiular sau un flex să fie atât de periculos, să abordăm cele mai importante sfaturi de siguranță pentru polizorul unghiular pe care trebuie neapărat să le respectați.

1. Purtați întotdeauna echipament de protecție

Unii oameni ar putea crede că dacă își semi-închid ochii în timp ce fac o rectificare, vor avea o protecție adecvată. În mod evident, acest lucru nu este cazul. Bucăți din discuri sau din piesele de lucru se pot desprinde și pot zbura direct spre ochii dumneavoastră. Nu ar fi prima dată când un polizor unghiular sau un flex provoacă pierderea vederii sau chiar mai rău. Prin urmare, purtarea unei protecții oculare standard în industrie, ochelari de protecție, este o necesitate absolută.

De fapt, recomandăm purtarea echipamentului de protecție adecvat pentru orice tip de unealtă – de la un flex la o autofiletantă Makita.

Apoi, polizoarele unghiulare sunt destul de zgomotoase, așa că, pentru a nu suferi pierderi de auz în urma utilizării prelungite, se recomandă, de asemenea, protecția auditivă.

Există și alte piese de echipament de protecție care trebuie purtate aici, elemente precum îmbrăcăminte cu mâneci lungi din fibre naturale (bine ajustate), mănuși groase din piele, un șorț și, poate cel mai important dintre toate, protecție respiratorie. Aburii creați în timpul măcinării sunt foarte periculoși pentru plămâni, așa că trebuie purtată în permanență o mască de față sau, și mai bine, un aparat respirator.

2. Gărzile de siguranță sunt acolo pentru un motiv anume

Polizoarele unghiulare vin de obicei complete cu protecții care sunt plasate între roata de polizat și utilizator. Acestea sunt denumite în general protecții de spargere sau gărzi de siguranță. Acestea sunt concepute pentru a preveni ca bucăți din disc să zboare în fața dumneavoastră în cazul în care acesta se sparge sau se fisurează. De asemenea, acestea ajută la prevenirea zborului în direcția dumneavoastră a unor bucăți din piesa de prelucrat care este rectificată.

Sfatul aici este că nu trebuie să îndepărtați niciodată aceste protecții. Unii oameni pot îndepărta aceste protecții pentru a putea șlefui ceva într-un spațiu îngust. Oameni buni, dacă nu puteți ajunge la ceea ce trebuie să șlefuiți cu garda la locul ei, atunci trebuie să alegeți o altă unealtă sau metodă pentru a finaliza sarcina în cauză. Nu scoateți niciodată o protecție de la un polizor unghiular sau un flex.

3. Folosiți întotdeauna discurile potrivite

Polizoarele unghiulare nu sunt toate la fel, iar unele sunt concepute pentru a utiliza anumite discuri, în timp ce alte mașini sunt concepute pentru a utiliza altele. Trebuie să folosiți întotdeauna dimensiunea recomandată a discului pentru polizorul unghiular în cauză. Nu folosiți niciodată o dimensiune a discului mai mare sau mai mică decât cea recomandată.

Folosirea unei dimensiuni greșite a discului, chiar dacă îl puteți monta pe polizor sau flex, poate duce la clătinarea discului, la instabilitate și chiar la apariția reculului. Aceasta este de departe una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac utilizatorii începători de polizoare unghiulare.

Ultima oră

Comentariul meu