percheziții la vâlcea într-un dosar de spălare de bani - prejudiciul este de aproape două milioane de euro

Zeci de persoane au fost ridicate de procurorii DIICOT Vâlcea după mai multe percheziții domiciliare la nivelul județului. Suspecții sunt vizați într-un dosar de spălare de bani.

Potrivit unui comunicat DIICOT, vor fi conduse la audieri, în urma percheziţiilor, 20 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale, relatează Agerpres.

Dosarul vizează activitatea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals informatic şi spălarea banilor.

Grupul infracţional ar fi fost constituit de trei persoane şi la acesta ar fi aderat alte 36 de persoane care ar fi deschis conturi în străinătate pentru colectarea banilor obţinuţi în urma unor anunţuri online de vânzare sau închiriere a unor bunuri fictive.

“În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2022, trei persoane au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat alţi 36 de membri care au deschis conturi bancare în Slovacia, Germania, Spania, Polonia şi Olanda. Aceste conturi au fost puse la dispoziţia unei alte grupări infracţionale organizate cu scopul de a fi utilizate în vederea colectării sumelor de bani achitate de persoanele vătămate ca preţ al unor produse cu privire la care au fost postate online anunţuri fictive de vânzare sau închiriere. Conturile bancare au fost folosite atât în vederea colectării sumelor de bani obţinute în această modalitate, cât şi pentru transferarea acestora către alte conturi, în vederea ascunderii originii lor ilicite”, se mai precizează în comunicatul DIICOT.

Ultima oră

Comentariul meu