oi omorâte pe un câmp din vecerd - un individ a intrat cu mașina în turmă

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost reținut de poliție pentru că a ucis cu intenție mai multe oi pe o pășune din localitatea Vecerd. Individul, care este cetățean străin, a intrat cu mașina într-o turmă. 

„La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu au reținut un cetățean străin, în vârstă de 49 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere cu intenție a animalelor, respectiv rănirea cu intenție a animalelor”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Bărbatul este bănuit că, la data de 15 octombrie, în jurul orei 17:30, ar fi condus un autoturism și ar fi lovit o turmă de oi aflate la păscut pe un teren din extravilanul localității Vecerd. În urma evenimentului, 4 oi au murit, alte 11 fiind rănite.

Sursele Ora de Sibiu spun că cetățeanul este din Elveția. El ar fi intrat cu mașina în turma de oi din cauza unui conflict mai vechi cu ciobanii. Aceștia s-ar fi certat în repetate rânduri din cauza unei bucăți de pământ. Bărbatul din Elveția ar susține că parcela pe care pasc oile este a lui însă, în realitate, terenul nu are proprietar. 

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 18 octombrie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările continuă la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Inseamna ca si in strainatate se da testul psihologic ca in Romania. Toti nebunii primesc carnetul. Am citit la inceputul anului pe i-drpciv noile modificari ale codului rutier si se axeaza pe comportamentul agresiv, dar vorbesc mai mult despre autostrazi, mers in trafic, ma intreb ce amenzi o sa-i dea elvetianului. Vin toti strainii sa se daca proprietari la noi in tara…. macar daca ar fi avut acte pe teren…