trendurile transformării tehnologice ale cazinourilor online
Foto - Unsplash.com

Industria cazinourilor online remarcă tot mai multe transformări tehnologice în ultimii ani, rezultând o evoluție a jocurilor de noroc hibride mult mai complexe. Cu toate că încă avem cazinourile fizice disponibile, jucătorii de noroc preferă în continuare confortul cazinourilor online. Având în vedere popularitatea acestora la nivel global, dezvoltatorii au fost motivați să creeze și să vină cu idei de jocuri tot mai bune si care ofera o experienta cit mai realista. Jocurile online au devenit compatibile cu o mulțime de device-uri, de la telefoane mobile sau tablete, la browsere. Folosind ultimele tehnologii de pe piață, aceștia au adus îmbunătățiri considerabile prin performanță, viteză și grafică 3D.

Cumulat, dacă e să observam trendurile cazinourilor online, în materie de tehnologie folosite în lumea întreagă, vedem frecvent folosirea anumitor tehnologii:

Sistemul crypto

Sistemul crypto s-a extins tot mai mult, odată cu trecerea în lumea virtuală. Plățile securizate, anonimitatea, diversitatea metodelor de plată și transferurile rapide, n-au făcut altceva, decât să încurajeze și mai mult utilizarea acestui sistem de criptomonetizare. El funcționează datorită tehnologiei din spate numite Blockchain, care vine cu cele mai avansate metode de securitate. Evoluția criptărilor fac viața hack-erilor mult mai grea, așadar riscurile de fraudă sunt tot mai mici. Drept urmare, cazinourile online încurajează clienții platformelor să folosească cu precădere acest sistem. Criptomonedele existente pană acum, sunt Bitcoin, Ethereum, Litecoin. 

Securitate avansată

Odată cu dezvoltarea mai multor aplicații, sesizăm și o rată de creștere a atacurilor cibernetice. Mai multe companii au fost atacate de hackeri si multe dintre datele lor au fox expuse în ultimii ani. Companiile cu profit mare, dar și cazinourile online, sunt foarte vulnerabile atacurilor cibernetice, dacă au nu sisteme de securitate bine puse la punct. Securitatea cibernetică constă în limitarea expunerii datelor personale pe diferite platforme, sau folosirea sistemului de plată sigur, prin tranzacțiile cu criptomonede. Acestea oferă siguranță atât cazinourilor cât și jucătorilor de noroc, ca și rezultat dezvoltatorii investesc foarte mult în protocoale de securitate tot mai avansate. 

Inteligență artificială

Futurismul deschide noi strategii de extindere virtuală. Inteligența artificială a fost inventată cu scopul de a înlocui aspectul uman în lumea online. Vedem un trend al dezvoltatorilor în accesarea inteligenței artificiale (AI) pentru a crea o experiență de joc cât mai interactivă. Aceștia iau forma dealerilor virtuali care au propria lor inteligență de a lua decizii și de a influența. AI-ul reușește chiar și să răspundă deciziilor pe care jucătorii le iau, așa încât aceștia să aibă parte de interactivitate și feedback constant. Cazinourile online cunosc importanța dealerilor virtuali așa că aceștia au primit roluri tot mai serioase în cadrul platformelor de gambling. Asistenții virtuali pot recomanda jocuri, pot ghida și anunța ultimele oferte disponibile, cantonamente importante și altele. Îi puteți considera noii prieteni gata să va ajute atunci când întâmpinați dificultăți. 

Realitatea virtuală

Inteligența artificială și realitatea virtuală sunt ca două surori nedespărțite. Aceste două tehnologii sunt de obicei folosite împreună, acolo să aducă aventura reală cât mai aproape de tine. Scopul principal este ca jucătorul să aibă parte de o experiență a unui cazino real, în mediul lui confortabil. Realitatea virtuală (VR) transformă jocurile de noroc în jocuri hibride prin complexitatea graficii 3D, a rapidității răspunsurilor primite și a interacțiunii asistenților virtuali cu jucătorii. Cu toate că în prezent ochelarii specifici VR-ului sunt încă destul de scumpi, vedem în viitor un trend ascendent care va normaliza integrarea realității virtuale în tot mai multe regiuni.

Big data

Big data înseamnă o muncă enorm de mare cu datele utilizatorilor. Companiile globale mari folosesc această tehnologie pentru a colecta date masive despre comportamentul jucătorilor și preferințele acestora. Inteligența artificială nu ar avea cum să fie dezvoltată fără informațiile utilizatorilor. De exemplu, un asistent virtual are propria lui inteligență dezvoltată în funcție de nevoile jucătorului. Mai concret, asistentul virtual știe cum să răspundă în caz că jucătorul este rătăcit pe platformă, printr-un mesaj scurt de orientare sau alte strategii de ghidaj.

Big data adună detalii despre fiecare utilizator în parte, de la skill-uri la preferințele tipurilor de jocuri, iar aceste informații sunt folosite pentru dezvoltarea și mai avansată a cazinourilor, pentru o relaționare și mai eficientă cu jucătorii. Folosind această tehnologie, putem descoperi de exemplu și care sunt cele mai jucate jocuri și cele care nu au activitate, așa încât dezvoltatorii să le scoată de pe platformă.

Ultima oră

Comentariul meu