Tarifele de închiriere de la stadionul Municipal prea scumpe pentru FC Hermannstadt - Ștefan Băcilă: „Taxa este mare, mai ales că nu avem bani”

La fel ca organizatorii de evenimente culturale din Sibiu, reprezentanții principalelor echipe de fotbal din Sibiu au păreri împărțițe în ceea ce privește tariful de închiriere a stadionului Municipal. Unii văd suma ca fiind „corectă”, iar alții cred că suma este mult prea mare în raport cu veniturile. Cei de la FC Hermannstadt consideră că sistemul de taxare ar trebui regândit.

Taxele pentru închirierea noului stadion din Sibiu diferă în funcție de de liga în care se află echipa respectivă. De exemplu, pentru meciurile echipei naționale, cele interne – Liga I, Cupa României -, meciurile UEFA Champions League, UEFA League și UEFA Conference League care se vor desfășura pe stadionul municipal taxa ar fi de 20.000 de lei/eveniment. Pentru meciurile din Liga a II-a vor putea avea loc aici după ce va fi achitată taxa de 12.000 de lei, iar cele din Liga a III-a și Liga a IV-a, contra taxei de 6.000 de lei.

CITIȚI ȘI: Stadionul Municipal ”interzis” pentru organizatorii de evenimente – Tarife și costuri adiacente prea mari – „Nu avem ce face acolo la prețurile acestea”

FC Hermannstadt cere regândirea tarifelor
Acționarul echipei FC Hermannstadt crede că taxa de închiriere ar fi putut fi mai mică, având în vedere veniturile mici pe care le au în prezent. Sibienii evoluează acum la Mediaș. „Taxa este mare, la fel ca si cum aș zice la Mediaș. Hermannstadt-ul, că tot reprezintă Sibiul, cred că ar fi meritat să aibă o taxă mai mică. Părerea mea este că e mare, mai ales că nu avem bani. Cel mai rezonabil ar fi în funcție de biletele vândute. Vinzi o sută de bilete si plătești o cotă parte, să zicem 10 la sută din valoarea biletului. Ar trebui gândită o formulă de genul acesta. Am încasări, plătesc, nu am încasări, nu plătesc”, spune Ștefan Băcilă, acționar la FC Hermannstadt.

Citește și: Tarifele de închiriere la Stadionul Municipal din Sibiu – De la 20.000 de lei pentru meciurile de fotbal și 25.000 de lei pentru spectacole

Inter Sibiu agreează tarifarea propusă
De o altă părere este acționarul echipei de fotbal FC Inter Sibiu. Teodor Birț consideră suma de 6.000 de lei una accesibilă și corectă. „Este evident că trebuie să plătim o sumă. Nu este o sumă greu de plătit pentru o echipa aflată în Liga a IV-a. Daca asta e suma propusa, este corectă. Nu este o suma mica, dar nici mare, dacă vrei să joci la stadionul municipal cu toate facilitățile”, spune Teodor Birț.
Stănilă Cornel, Directorul general al CS Comunal Șelimbăr, consideră valoarea taxei a fi una normală, în comparație cu alte stadioane din țară. Acesta a evitat însă să spună dacă CSC Șelimbăr ia în calcul să închirieze stadionul Municipal, având în vedere că acum șelimbărenii dispută meciurile de acasă, la Rm. Vâlcea.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Dl Birt sa plătească tot 20000 de Ron ca Hermanstadt,și nu 6000 cum vrea el cu o echipa de liga a 4.Mafia din primărie își apară acoliții pe fata de parca stadionul a fost construit(oricum la suprapret)din bani aduși de acasă de la ei!