se închide cabana bârcaciu din munții făgăraș - proprietar: „nu avem respect din partea unora dintre turiști”
Credit: facebook/ Cabana Bârcaciu

Proprietarul Cabanei Bârcaciu, Mihai Petre a făcut marți un anunț care surprinde pe toată lumea.  Acesta spune că va închide cabana pe perioadă nedeterminată. Motivele deciziei sunt de natură personală, dar și din respect pentru turiști. Redeschiderea rămâne o situație incertă.

„Avem mai multe motive din care vrem să închidem cabana, sunt multe personale și logistice. Cultura montană nu există în România. Închiderea este pe o perioadă nedeterminată, probabil că o să redeschidem sau va fi cu circuit închis sau nu vom mai deschide deloc și o să fie cabana noastră de uz personal. Județul Sibiu, presupun că va rămâne fără o cabană montană. Un al motiv ar fi faptul că nu avem respect din partea unora dintre turiști. Din respect pentru ceilalți turiști care au venit de atâtea ori la cabană și mai doresc să vină, deocamdată am închis” ne-a transmis proprietarul Cabanei Bârcaciu.

Cabana Bârcaciu este situată pe versantul nordic al Munților Făgăraș, la altitudinea de 1550 m, pe muchia Scărișoarei. Fiind al doilea loc de popas în parcurgerea Crestei Făgărașului de la vest la est, cabana este accesibilă din orașul Avrig, de pe drumul care merge către Fabrica de sticlă. De aici se parcurg 14 km până la Cabana Poiana Neamțului (accesul se poate face și cu auto), de unde se intră pe traseul marcat cruce roșie pe poteca care trece prin pădure pe Muchia Scărișoarei până la cabană.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. F bine ,cabanierul se comporta foarte urat cu avrigieni ,mancarea era foarte rea,și înăuntru cabanei locul lasă de dorit