recidivistul sorin burnete, căutat de poliție - a snopit un om în bătaie și l-a băgat în spital
Sursa: Facebook/Profil Public

Sorin Burnete, cunoscut în Sibiu pentru fărădelegile nenumărate săvârșite cu alți membrii din „clanul Lenis”, n-a ieșit bine din închisoare, că a recidivat din nou. Interlopul este căutat acum de oamenii legii după ce, în weekend, a snopit în bătaie un bărbat și l-a băgat în spital. Omul a fost operat la cap și este în comă. 

În anul 2017, Sorin Burnete zis „Sorinel”, membru al clanului Lenis, a fost condamnat la închisoare. Burnete, împreună cu alți interlopi din grupare, era acuzat de inițiere, constituire, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, lovire și alte violențe, vătămare corporală, lipsire de libertate, violare de domiciliu, amenințare, șantaj, tâlhărie, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, folosirea și deținerea fără drept de arme de foc. Indivizii au reușit chiar să obțină 180.000 de euro din răscumpărările plătite de oameni de afaceri pentru copiii lor răpiți. Lista infracțiunilor pe care clanul le-a comis în Sibiu era destul de lungă, astfel că indivizii au fost trimiși după gratii. Burnete a primit inițial o pedeapsă de 15 ani de închisoare, însă magistrații Curții de Apel Alba Iulia au venit cu o nouă sentință, diferită de cea dată de Tribunalul Alba. Opt ani trebuia să stea interlopul închis. 

CITEȘTE ȘI: Membrii clanului Lenis săltați de poliție. Burnete și încă opt sibieni duși la închisoare

Doar că, de curând, acesta a fost eliberat. Și nici bine n-a ieșit din închisoare, că s-a și apucat de ilegalități. Sâmbătă seara, în jurul orei 18:00, interlopul a bătut un sibian în trafic. 

Sursele Ora de Sibiu spun că totul a pornit din cauza că Burnete nu i-ar fi dat prioritate unui pieton. Pietonul a vociferat, iar Burnete nu i-a permis să-i adreseze vreun cuvânt. Așa că, în plină stradă, a coborât din bolidul său și l-a snopit în bătaie pe bărbat. L-a lovit cu pumnii, cu picioarele și l-a împins, moment în care pietonul a dat cu capul de asfalt. În urma loviturilor primite și impactului cu șoseaua, pietonul a intrat în comă. Acesta, aproape omorât în bătaie, va avea nevoie de peste 40 de zile de îngrijiri medicale. 

Între timp, oamenii legii ar fi pornit în căutarea interlopului. Sursele Ora de Sibiu spun că nu a fost încă prins și că recidivistul Sorin Burnete ar fi fugit din țară. Dacă nu va fi găsit în următoarele zile, cel mai probabil el va fi dat în urmărire. 

Ultima oră

Comentariul meu