foto florăriile din sibiu nu mai au clienți, deși prețurile sunt neschimbate - ”abia supraviețuim. suntem la limită!”

Vremuri grele pentru comercianții de flori din Sibiu. Oamenii se plâng că supraviețuiesc cu greu în această perioadă, iar numărul clienților este din ce în ce mai mic. Unii dintre florari se tem de o posibilă închidere a afacerilor și spun că abia mai pot menține afacerea ”în picioare”. 

 Comercianții din piață se plâng de numărul mic de clienți, dar și de plângerile pe care aceștia le au despre prețuri.

„Nu prea avem cumpărători, foarte slab, abia supraviețuim, suntem la limită. Cei mai căutați sunt trandafirii, un buchet de trei fire este 25 de lei. Asta e ce să facem, cât mai merge, când nu o să închidem. Noi nu ne putem compara cu o florărie, la noi se socotesc doar florile, este 8 lei firul, deci buchetul de 5 fire e 40 de lei, cu o mică excepție, la buchetul de trei fire se pune un leu pentru ambalaj. Nu exageram cu prețurile și tot avem clienți care spun că e scump, asta este situația, nu avem ce face. Acum oamenii s-au învățat să facă comanda online, acolo pe un buchet de 15 fire dai 300 de lei” ne-a mărturisit un comerciant din Piața Cibin.

foto florăriile din sibiu nu mai au clienți, deși prețurile sunt neschimbate - ”abia supraviețuim. suntem la limită!”

 Trandafirul, vedetă în Sibiu

Trandafirul reprezintă una dintre cele mai dorite flori de către sibieni, iar pentru evenimente sunt căutate florile de calitatea 1 ,,Până acum s-au dat cel mai bine trandafiri. Suma unui buchet depinde de câte flori conține acesta. Cea mai mare comandă pe care am avut-o a fost de 500 de lei. La evenimente se recomandă florile de calitatea 1. Atunci când comandăm florile din Olanda, ele au calitatea 1, 2 sau 3, iar calitatea 1 este recomandată pentru evenimente ca rezistă cel mai mult, sunt și cele mai frumoase, dar sunt și mai scumpe” a declarat Andreea Croitoru de la florăria „Wonderful”.

Și în cadrul evenimentelor, trandafirul joacă un rol important. Ioana de la „Fitza Florilor” ne-a spus că în cadrul evenimentelor acum se poartă combinațiile îndrăznețe de culori. ,,La evenimente se caută trandafirii, dar pe nuanțe diferite, nu se mai merge doar pe alb sau doar pe crem. Se încearcă niște combinații de culori mai îndrăznețe, de asemenea pentru evenimente se mai caută hortensia. Cel mai ieftin buchet ar fi undeva la 25-30 de lei. Noi pe weekend avem reduceri, ca să nu se prăpădească florile” ne-a transmis aceasta.

 

foto florăriile din sibiu nu mai au clienți, deși prețurile sunt neschimbate - ”abia supraviețuim. suntem la limită!”foto florăriile din sibiu nu mai au clienți, deși prețurile sunt neschimbate - ”abia supraviețuim. suntem la limită!”

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. În cartierul V. Aaron, în zona Pieței Agroalimentare sunt două florării, una în stație, iar cealaltă peste drum. A fost ziua mamei mele și am trecut prin fața florăriei din stația de autobuz, am traversat, și am cumpărat un buchet de flori (…cu cardul, deoarece nu aveam bani cash) de vis-a-vis. Când a retrecut trecerea de pietoni, prin fața „florăriei” din stație, un domn înalt cu ceva barbă a început să mă înjure, cum se spune, ca la ușa cortului (nu vă pot reda!!), supărat fiind pe faptul că am cumpărat din altă parte flori. L-am ignorat, dar când am ajuns în dreptul casei de bilete a strigat la mine, ca și cum ar vrea să mă întrebe ceva. Am ignorat și acest gest deoarece nu vroiam să-mi stric ziua, mai ales că era ziua mamei mele.
    În acea florărie astfel de omeni, cu astfel de comportamente vând flori. Eu nu mai cumpăr de la ei și povestesc tuturor această întâmplare.