a murit maria caballero - femeia care a inspirat personajul disney ”mama coco” avea 109 ani
foto tododisca.com

Maria Salud Ramirez Caballero, femeia care a inspirat personajul „Mama Coco” din pelicula „Coco”, premiată cu Oscarul pentru „cel mai bun film de animaţie” în 2018, a murit.

„Regret profund decesul Mariei Salud Ramírez Caballero, Mama Coco, o femeie neobosită şi un exemplu de viaţă, sursă de inspiraţie pentru acest personaj adorat care a făcut înconjurul lumii”, a scris pe Twitter Roberto Monroy, secretarul pentru turism al statului Michoacan (vest), regiune din care aceasta era originară, relatează stirileprotv.ro

Maria Caballero a decedat la vârsta de 109 ani în satul natal Santa Fe de la Laguna, în apropierea Lac de Pátzcuaro, cunoscută destinaţie turistică, unde se celebrează tradiţia „Ziua morţilor”, potrivit informaţiilor relatate de media locale.

„Coco” spune povestea unui băieţel care porneşte într-o călătorie fantastică în lumea morţilor pentru a descoperi istoria strămoşilor săi, în special cea a stră-străbunicului, tatăl lui Mama Coco.

„Cele mai multe mulţumiri poporului mexican. Coco nu ar fi existat fără cultura şi tradiţiile lor infinit de frumoase”, a spus Lee Unkrich, regizorul filmului, cu prilejul acceptării premiului Oscar.

Ultima oră

Comentariul meu