imagini cu sediul arhiepiscopiei tomisului distrus de flăcări
Sursa foto: Claboo Media

Un incendiu, izbucnit din cauza unei lumânări lăsate aprinse, a distrus mansarda Arhiepiscopiei Tomisului din Constanța. Acoperișul s-a prăbușit, inclusiv o turlă. În sediu se aflau 15 călugări care au reușit să iasă la timp.

Duminică, la fața locului, încă sunt pompieri și polițiști. Incendiul a izbucnit sâmbătă seară, după ora 22.00, când în sediul Arhiepiscopiei se aflau 15 călugări. Aceștia au reușit să iasă la timp, dar focul s-a extins la toată mansarda, potrivit Digi24.

În momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului, 100 de metri din mansardă erau cuprinși de flăcări. Când situația părea că este ținută sub control, focul s-a extins din cauza vântului puternic. La miezul nopții ardeau 800 de metri din mansarda clădirii, iar oamenii din zonă s-au speriat când au văzut vâlvătaia:

„Flăcări foarte mari. Ne-am speriat și am venit și noi jos”.
„Foarte multe flăcări. La câteva minute după ce am ajuns eu, turla cu cruce s-a desprins și a produs rumoare, cred că și frică printre anumiți oameni, un pic de panică”.
„Eram în Piața Ovidiu, am văzut un fum foarte dens. Pentru că am o galerie în zonă, mi-a fost foarte teamă să nu fie la noi incendiul”.

La câțiva metri de sediul arhiepiscopiei se afla Catedrala Sf Petru și Pavel, iar acolo IPS Teodosie a ținut o slujbă chiar în timpul incendiului.

Ultima oră

Comentariul meu