Societatea de Drumuri a Consiliului Județean: Economii la energie, dar nu doar din cauza facturilor

Societatea  Drumuri și Poduri SA , companie a Consiliului Județean Sibiu, a făcut publice într-o postare pe Facebook câteva dintre măsurile pe care le-a luat sau le are în vedere în scopul reducerii consumurilor și, totodată , a valorii facturilor. Directorul general  al firmei susține, însă, că nu doar costurile sunt motivul pentru care societatea a inițiat aceste demersuri sau altele de până acum.

“Președinta Consiliului Județean a impus încă de acum câțiva ani o mai atentă raportare la resurse, iar preocuparea să avea atunci în vedere rațiuni de protecție a mediului. Ne-am asumat împreună această grijă, așadar astăzi urmărim reducerea consumurilor,dar  nu doar din cauza costurilor. Ne preocupă impactul pe care îl are activitatea noastră asupra mediului”- susține Mihai Lisan , directorul general al SC Drumuri și Poduri SA.

Potrivit lui Lisan societatea pe care o conduce a avut în vedere componentă de protecție a mediului  în toate demersurile sale recente.

“Folosim toate mijloacele la îndemână. Bunăoară, folosim Programul Rabla , iar în cazul autoturismelor nu mai cumpărăm diesel.   La sediul central am început înlocuirea corpurilor de iluminat incandescente precum și pe cele depășite și vom continuă în caldirile tuturor secțiilor noastre din județ”- spune Lisan.Societatea de Drumuri a Consiliului Județean: Economii la energie, dar nu doar din cauza facturilor

Societatea de Drumuri monitorizează   continuu consumurile , respectă perioadele de comunicare a indexurilor și verifică în detaliu  regularizarile comunicate de furnizori . În plus, în toate clădirile sale,  termostatele digitale  au fost setate la  temperatura optimă rezultată din coroborarea  informațiilor referitoare la confortul salariaților, capacitatea centralelor și caracteristicile construcțiilor.
“Facem eforturi de  comasare a producției de materiale și materii prime pentru un consum eficient, lucru posibil în funcție de lucrările noastre și  de termenele asumate . În plus, urmărim cataloagele de finanțare pentru societăți comerciale în scopul accesării de fonduri europene”- afirmă Mihai Lisan.

Ultima oră

Comentariul meu