Piața Volantă Transilvania împlinește zece ani de funcționare sâmbătă, 15 octombrie. În aceeași zi este și „Ziua Recoltei 2022”, ambele evenimente fiind sărbătorite astăzi, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Județean Sibiu, la care a participat președinta Daniela Cîmpean alături de vicepreședintele Marcel Luca și administratorul public Adrian Bibu.
Printre participanți s-au numărat parlamentari de Sibiu, consilieri județeni, reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției pentru Agricultură Sibiu și ai Oficiului pentru Dezvoltare Montană.
28 dintre cei mai fideli producători, care s-au alăturat pieței încă din anul 2012, au primit Certificate de Apreciere, în semn de mulțumire pentru activitatea susținută de promovare a agriculturii și gastronomiei sibiene. Lor li s-au alăturat alți patru producători care au înființat Puncte Gastronomice Locale, în care doritorii pot redescoperi gusturile sibiene de altădată.
”Prin Piața Volantă Transilvania oferim un cadru civilizat de comercializare a produselor locale, care îmbină piața tradițională cu avantajele unei locații moderne, bine poziționate, cu aflux de cumpărători și acces facil. Oferim toată logistica de care producătorii au nevoie pentru a-și valorifica roadele muncii grele dar și nobile pe care o depun atât în folosul propriu cât și al consumatorilor. Astfel, avem un întreg circuit economic sustenabil, în care susținem și promovăm producătorii locali și încurajăm sibienii să consume produse locale proaspete, cu beneficii recunoscute pentru sănătate”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Sibienii care au ales astăzi să se aprovizioneze din Piața Volantă Transilvania, au avut parte, pe lângă oferta bogată de produse specifice toamnei, cât și de conserve pentru sezonul rece, de un recital de muzică susținut de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, cât și de o reprezentare a tradițiilor din Țara Oltului în cadrul ”Șezătorii Avrig”.
Piața Volantă Transilvania găzduiește 196 de producători din județele Sibiu, Vâlcea, Olt, Gorj, Alba și Hunedoara, cărora le sunt asigurate toate dotările necesare comercializării produselor.
De asemenea, prin intermediul paginii www.gusturisibiene.ro, Consiliul Județean Sibiu promovează toți producătorii sibieni, în funcție de locație și tipul de produse oferite, punându-le la dispoziție un „Manual privind funcționarea și promovarea IMM-urilor în domeniul gastronomiei”, cât și un ”Ghid al unui stil de viață sănătos”.