microsoft pe urmele macos - cum va arăta windows 12

Windows 11 abia împlinește un an de la lansare, iar noul sistem de operare deja a primit două actualizări majore pe parcursul anului 2022, însă Microsoft continuă dezvoltarea pentru variantele viitoare.

Se pare că deja există un plan și un design îmbunătățit pe care s-ar putea să îl vedem în câțiva ani pe Windows 12, dar compania a „scăpat” deja o imagine cu interfața acestuia într-una dintre prezentările sale recente, anunță go4it.ro

În cadrul Ignite 2022, cel mai mare eveniment Microsoft al anului, compania a includ un screenshot în care un computer care aparent rula Windows 11, de fapt include câteva diferențe majore care sugerează că este vorba despre o versiune viitoare a sistemului de operare. Acesta ar putea fi un prototip pentru Windows 12, întrucât partea de jos a ecranului nu este identică cu cea de pe Windows 11. Taskbar-ul, care a fost dintotdeauna lipit de marginea inferioară a ecranului, pare acum să „plutească” la câțiva milimetri deasupra marginii. Astfel, taskbar-ul devine un soi de „dock”, la fel ca pe macOS, unde aplicațiile favorite sunt integrate pe un meniu plutitor.

microsoft pe urmele macos - cum va arăta windows 12

Având în vedere însă că abia am primit Windows 11, acest concept va deveni realitate probabil peste câțiva ani buni. Windows 10 a fost păstrat pe piață pentru 6 ani înainte de a fi înlocuit cu Windows 11, deci ne putem aștepta la încă 5 ani cu sistemul de operare actual, înainte de a fi înlocuit cu ceea ce vedem în acest concept.

Ultima oră

Comentariul meu