proteste china xi
Sursa Foto - Captura Twitter

Protest rar în China! Populația cere demiterea liderului chinez: “Intrați în grevă, înlăturați-l pe dictatorul și trădătorul național Xi Jinping”.

Un protest rar împotriva liderului chinez Xi Jinping și a politicilor sale a fost rapid încheiat joi la Beijing, cu doar câteva zile înainte ca acesta să-și asigure un al treilea mandat la putere în cadrul unei reuniuni cheie a Partidului Comunist aflat la putere, notează CNN.

Fotografiile care circulă pe Twitter arată două bannere atârnate pe un pasaj de pe o arteră majoră din nord-vestul capitalei chineze: “Spuneți nu testului Covid, da la mâncare. Nu la închidere, da la libertate. Nu la minciuni, da la demnitate. Nu la revoluția culturală, da la reformă. Nu la un mare lider, da la vot. Nu fi sclav, fii cetățean”, scrie pe banner.

“Intrați în grevă, înlăturați-l pe dictatorul și trădătorul național Xi Jinping”, scrie pe celălalt.

Fotografiile și înregistrările video arată, de asemenea, coloane de fum care se ridică de pe pod și o înregistrare vocală a sloganurilor de protest difuzate prin difuzoare.

Autoritățile chineze nu au comentat încă incidentul. CNN a contactat poliția din Beijing pentru declarații.

Pe rețelele de socializare chinezești, discuțiile despre protest au fost puternic cenzurate. Unii utilizatori și-au exprimat sprijinul și admirația față de protest sub hashtag-urile #Beijing și #Haidian. Alții au distribuit hit-ul pop chinezesc “Lonely Warrior”, într-o referire voalată la protest. Multe dintre aceste postări au fost rapid eliminate.

Ultima oră

Comentariul meu