Retrasib, singura companie producătoare de transformatoare de până la 400kV din România, are locația în Sibiu și își deschide porțile în 21 octombrie pentru vizitatori.
Un singur transformator din tipul celor mai complexe unități produse la Retrasib are capacitatea de a alimenta necesarul de energie pentru orașul Sibiu. Transformatoarele sunt echipamente cheie în stațiile de transformare deținute și operate de entitățile publice sau investitorii privați, fie că vorbim despre producție, transport ori distribuția energiei electrice. Ele sunt necesare pentru reînnoirea flotei de echipamente din rețea, pentru extinderea acesteia, pentru stații de transformare și proiecte noi, precum cele de tipul proiectelor de energie regenerabilă: eoliană sau solară.
Cu greutăți situate între 30.000 și 300.000 kg, transformatoarele Retrasib sunt livrate în Romania și Europa prin diferite metode de transport: rutier, cale ferată, naval (sau combinat). Pe cale rutieră, echipamentul de transport pentru unitatea principală a unui transformator poate avea chiar și 180 de roți, fiind urmat, în unele proiecte, de 6-7 camioane pentru accesorii. În operare, cu toate accesoriile montate, transformatoarele Retrasib pot ajunge la o înălțime de 10 metri și o lungime de 12 metri. În Laboratorul de Înaltă Tensiune (LIT) este simulat trăsnetul pentru a testa rezistența transformatoarelor. Echipamentul utilizat poate genera o tensiune de până la 2 milioane de volți. Ceea ce este cu atât mai interesant este reprezentat de faptul că toate aceste transformatoare, cu destinație națională și europeană, sunt produse la Sibiu, în fabrica Retrasib, de la faza de proiectare și până la faza de punere în funcțiune în stația clientului. În prezent, 47 de femei lucrează în Retrasib și asigură diversitatea echipei.
Porțile fabricii Retrasib se deschid astfel în 21 octombrie, între orele 11:00 – 17:00. Vor fi organizate tururi de grup din oră în oră, iar vizitatorii vor putea vedea cum se lucrează, ce echipamente folosesc angajații și, mai cu seamă, care este procesul de producție, de la proiectare și asamblare de componente, până la transformator ca produs finit.
Fie că dorești să știi mai multe detalii despre firma sibiană pentru o viitoare colaborare sau un nou job în activitatea de proiectare, producție sau orice alt proces suport, ori dorești doar să îți îmbogățești cunoștințele în acest domeniu, ești așteptat cu drag de Ziua Porților Deschise, în 21 octombrie, la sediul Retrasib de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 156 din Zona Industrială Est a Municipiului Sibiu.
Pentru a afla mai multe detalii despre companie și despre eveniment vizitați pagina de Facebook, Instagram, LinkedIn RETRASIB SGB-SMIT GROUP și pagina https://www.sgb-smit.com/