Insule ecologice pentru gunoi în Cartierul Arhitecților - Pubelele dintre blocuri vor dispărea
Sursa: brasovmetropolitan.ro

Zeci de insule ecologice digitalizate vor fi amplasate în Cartierul Arhitecților din Cisnădie și astfel vor dispărea pubelele de gunoi de pe marginea drumului, dar și cele dintre blocuri. Consilierii locali au votat în ultima ședință depunerea proiectului spre finanțare prin PNRR. 

În ultima ședință a Consiliului Local al orașului Cisnădie a fost votat un proiect de hotărâre pentru depunerea spre finanțare prin PNRR a unui proiect prin care, în Cartierul Arhitecților, să fie amplasate 27 de insule ecologice pentru gunoi. Aceste insule ecologice digitalizate vor fi compuse din cinci containere individuale, pentru cele cinci fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic/metal și hârtie/carton.

CITEȘTE ȘI: Peste o sută de insule ecologice pentru gunoi în Sibiu cu bani din PNRR – Sunt protejate anti-vandalism și dotate cu acces digitalizat

„Trenulețul de pubele de la marginea drumului va dispărea, dar și cele dintre blocuri și vor fi înlocuite de către aceste insule ecologice digitalizate. Pentru a respecta condițiile din ghidul de finanțare, o insulă de acest tip trebuie să fie arondată la minim 200 de locuitori/apartamente, deci după calculele Serviciului de Salubritate sunt necesare 27 de insule ecologice”, a precizat Elena-Andreea Zîmța, consilier local la Cisnădie din partea USR, pe pagina de Facebook.

Unde vor fi amplasate

Insulele ecologice pentru gunoi vor fi amplasate pe 27 de străzi din cartierul Arhitecților: 

  1. Valea Săpunului, Bl. 1, Sc. A;
  2. Liviu Ciulei, Bl. 6, Sc. B;
  3. Liviu Ciulei, Bl. 21;
  4. Liviu Ciulei, Bl. 1, Sc. C;
  5. Sibiului nr. 88, Bl. 1;
  6. Sibiului nr. 88, Bl.1;
  7. Sibiului nr. 88, Bl. 1;
  8. Mircea Alifanti, Bl. 8;
  9. Ioan Virgil Ispas, Bl. 1;
  10. Ioan Virgil Ispas, Bl. 1;
  11. Ascanio Damian, Bl. 2;
  12. Ascanio Damian, Bl. 2;
  13. Ascanio Damian, Bl. 26;
  14. Ascanio Damian, Bl. 26;
  15. Irina Rosetti, Bl. 24;
  16. Irina Rosetti, Bl. 1;
  17. Irina Rosetti Villa 2 (Bl. 2);
  18. Tiberiu Ricci, Bl. 1;
  19. Tiberiu Ricci, Bl. 4;
  20. Tiberiu Ricci, Bl. 20;
  21. Marcel Iancu, Bl. 1;
  22. G.M. Cantacuzino, Bl.1;
  23. Octav Doicescu, Bl. 1;
  24. Grigore Ionescu, Bl. 6;
  25. Dorului, Bl. 1;
  26. Daniel Renard, Bl. 1;
  27. Haralamb Georgescu, Bl. 2. 

La aceste containere vor putea arunca gunoiul doar persoanele arondate platformei respective pe bază de cartelă. Ele sunt protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat. Vor fi colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeurile în containere. Datele vor fi adunate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică