curțile comune din sibiu, motiv de harță în instanță - avocată: „au probleme și cu cine cosește în fața casei”

Problema curților comune din Sibiu și a vecinilor care nu reușesc să se pună de acord în vederea divizării spațiului sau a folosirii responsabile a acestuia, este una frecventă mai ales în centrul orașului. În cele mai multe cazuri, vecinii ajung cu cearta până în instanță.

Am discutat cu mai mulți avocați din Sibiu despre cazurile în care sibienii ajung să apeleze la oamenii legii, sau chiar să se judece din cauza neînțelegerilor legate de folosința curților comune. Avocata Adriana Solomon spune că a avut de-a face cu astfel de cazuri de mai multe ori. „Este foarte complicat. Se întâmplă foarte des lucrurile acestea. O clientă efectiv a luat un covor de acolo și i s-a făcut dosar penal pentru furt. Este destul de greu de gestionat o astfel de situație”, declară Solomon.

Avocata a spus că a întâlnit cazuri care vecinii au reușit să ajungă la un consens, însă mai frecvente sunt situațiile în care vecinii nu se înțeleg. „Se opun la orice modificări. Cineva voia să își transforme garajul într-un spațiu comercial, dar nu au fost lăsat de vecini. Alții s-au opus la refacerea acoperișului, sau nu au fost de acord în privința modului în care este folosit podul casei. E mult mai complicat să locuiești la curte comună decât la bloc. Au probleme și cu cine cosește în fața casei. Nu ai cum „să dezmembrezi” cartea funciară”, spune Adriana Solomon.

O altă avocată din Sibiu, Simona Holban, spune că cele mai frecvente probleme de acest gen sunt în zona centrului și pe strada 9 Mai.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu