video doi studenți străini dezamăgiți de sibiu - „este un oraș gol, poți doar să mănânci aici”
Sursa: Youtube/Romaniac

„Un oraș pustiu”, așa văd doi străini orașul Sibiu. Forza și David sunt doi tineri veniți în București să studieze medicina. Pasionați de călătorii, aceștia și-au făcut un canal de youtube numit „Romaniac” unde postează vlog-uri din orașele în care merg în vizită. Sibiul a fost unul dintre destinațiile în care cei doi au ajuns, însă de care nu au fost impresionați absolut deloc.

La recomandările primite de la urmăritorii canalului de youtube, cei doi au ales să viziteze și orașul Sibiu. Experiența celor doi a început de pe Transfăgărășan, când au petrecut mai multe ore la Lacul Bâlea, un loc care i-a surprins plăcut prin frumusețea lui. Forza a fost impresionat în special de culoarea verzuie a apei. Călătoria a continuat cu Sibiul, unde cei doi studenți străini au luat la picior orașul. Au remarcat frumusețea clădirilor, dar în același timp au observat lipsa oamenilor și a lucrurilor pe care le poți face în orașul turistic transilvănean.

YouTube video

Prima impresie a celor doi a fost că Sibiul se aseamănă cu Bucureștiul din anumite puncte de vedere, însă au fost uimiți de lipsa lucrurilor pe care le poți face într-un oraș atât de lăudat. „A început să plouă și am întrebat de recomandări cu ce să facem în Sibiu, dar de fapt în Sibiu nu se întâmplă prea multe. Este un oraș frumos, dar nu poți face ceva aici. Sincer, poți doar să mănânci. Am încercat să vă arătăm ceva, dar este foarte greu”, spune David, unul dintre studenți.

Piața Mare li s-a părut de-a dreptul pustie și lipsită de viață. În afara „ochilor” din acoperișurile clădirilor și culorile vii acestora, nu i-a impresionat nimic altceva, din contră au fost uimiți de lipsa de viață a orașului.  „Este foarte derutant că sunt foarte puțini oameni. Am vrut să intervievăm oameni, dar nu sunt prea mulți și suntem aici de câteva ore bune. De ce toată lumea e înăuntru sau toată lumea a plecat în vacanță?”, se întreabă unul dintre studenți.

video doi studenți străini dezamăgiți de sibiu - „este un oraș gol, poți doar să mănânci aici”
Sursa: Youtube/Romaniac

Sibiul – „Un oraș fantomă”

Mai departe, și-au încercat norocul și în Piața Mică, însă și acolo erau foarte puțini oameni. „De ce nu e nimeni aici? Suntem aici de mai multe ore și nu e nimeni. Este foarte gol”, se miră studenții. Muzeele au fost și ele închise în timpul petrecut de cei doi străini în Sibiu, iar alte activități la care să participe nu au avut loc. Podul Minciunilor le-a plăcut, dar nu i-a impresionat.

Concluziile la care cei doi au ajuns la sfârșitul zilei au fost că Sibiul este un „oraș fantomă”, în care nu ai prea multe de făcut în afară de a admira clădirile, care într-adevăr sunt frumoase. „Este un oraș frumos în ceea ce privește clădirile, dar nu l-aș compara cu alte orașe unde am mai fost, pentru că ar pierde cu siguranță. Din punct de vedere cultural nu are ce să ofere. Poate erau mai multe de explorat, dar era gol, nu era nimeni acolo”, spune David.

De aceeași părere este și Forza. „Eu sincer sunt puțin uimit. Toată lumea ne-a sugerat Sibiul de foarte mult timp. Clădirile sunt vechi și frumoase, dar nu era nimeni în oraș. Era ca un oraș fantomă. Nu era niciun fel de atmosferă.”

Ultima oră

Participă la discuție

13 Commentarii

  1. Mirceeeeaaaaaaa, daca-i asa plin de drogati du-te tataaaa cat vezi cu ochii.

  2. Ce animație vor într-o zi lucrătoare? Lumea e la munca! La ei acasă e tot timpul animație? Ce activități vor ziua în amiaza mare? Să facă nebunii show? Ăștia sunt doi lideri prețioși.

  3. Mircea-Mirculica, meri si te culca.
    Probabil bietii oameni au venit in timpul saptamanii cat oamenii erau la munca/ facultate.
    De ce sariti sa jigniti?
    Sper ca nu aveti progenituri si nici nu aveti de gand, prea multi oameni cu venin pe la gura. Grija sa nu va muscati de limba si sa muriti de la atata rautate gratuita.

  4. Doi studenți drogați! Altcumva nu se explică afirmațiile lor! Bineînțeles că le-au lipsit droguri, marijuana..etc! Să stea acasă la ei ! Drogați nenorociți!

  5. Sunt de acord. In Sibiu nu prea ai ce sa vizitezi, mai ales daca esti strain. Si orase mai mici sunt mai animate.

  6. Sibiul seamana cu Bucurestiul?
    Pai nici nu mai e cazul sa-i urmarim pe cei 2 “calareti”. Vor agitatie, aglomeratie, violenta? Sa mearga in Harcov.

  7. s-au trezit nimeni in drum sa comenteze dar ei daca au mers ziua in amiaza mare atunci lumea este la munca nu la plimbare prin oras…