tarifele de închiriere la stadionul municipal din sibiu - de la 20.000 de lei pentru meciurile de fotbal și 25.000 de lei pentru spectacole

Primăria a stabilit care vor fi tarifele percepute pe Stadionul Municipal din Sibiu. Un proiect de hotărâre a fost suspus spre dezbatere și aprobare Consiliului Local. Prețurile se aseamănă cu cele percepute pe alte arene din țară. Stadionul va putea fi închiriat cu 20.000 de lei pentru meciurile echipei naționale, pentru cele din Liga 1 și pentru cupele europene și cu 25.000 de lei pentru evenimente culturale, de tipul concertelor și spectacolelor. 

Stadionul Municipal, „bijuteria” Sibiului construită cu bani de la bugetul local, va putea fi folosit atât de echipele de fotbal, cât și de organizatorii de evenimente. Oamenii care vor să folosească pista de atletism de aici o vor putea face fără probleme, iar sportivii pot fi cazați în camerele existente. Pentru toate acestea se vor percepe anumite costuri, în funcție de activitatea desfășurată și durata acesteia. 

Cu cât se închiriază stadionul

Primăria a propus ca taxa pentru meciurile echipei naționale, cele interne (Liga 1, Cupa României), meciurile UEFA Champions League, UEFA League și UEFA Conference League care se vor desfășura pe stadionul municipal să fie de 20.000 de lei/eveniment. 

Meciurile din Liga 2 vor putea avea loc aici după ce va fi achitată taxa de 12.000 de lei, iar cele din Liga 3 și Liga 4, contra taxei de 6.000 de lei. Fotbaliștii care vor să se antreneze o oră pe stadion vor achita o taxă de 1.200 lei. 

tarifele de închiriere la stadionul municipal din sibiu - de la 20.000 de lei pentru meciurile de fotbal și 25.000 de lei pentru spectacole

Fiindcă stadionul este unul multifuncțional, va putea fi folosit și pentru organizarea altor activități, de tip cultural, cum ar fi concerte, spectacole sau festivaluri. Pentru acestea, arena va fi închiriată contra sumei de 25.000 de lei pe zi. 

Sportivii care vor să vină să alerge pe pista de atletism vor achita o taxă de 5 lei/oră/persoană, iar dacă vor să își facă un abonament lunar, acesta va costa 60 lei/persoană. 

La stadion vor exista și camere pentru cazarea sportivilor. De exemplu, o camera în regim single se va închiria cu 80 lei/zi, iar o cameră dublă, cu 100 lei/zi. 

Parcarea stadionului va fi cu taxă. Șoferii vor plăti 10 lei/oră dacă vor să parcheze aici. Dacă pierd tichetul de parcare, vor achita o taxă de 100 lei. Pentru deblocarea roților, se va percepe încă o taxă, tot de 100 lei. 

La Cluj Arena din Cluj-Napoca, de exemplu, stadionul se închiriază cu 2.500 lei pentru concerte și festivaluri, la fel ca la Sibiu. Utilizarea Cluj Arena pentru evenimente fotbalistice, competiții interne din Liga 1 și competiții internaționale de maxim 2 zile se închiriază cu 9.000 euro/eveniment.

În ce condiții poate fi folosit stadionul pentru festivaluri și concerte

Toate solicitările de evenimente culturale de tipul concertelor și festivalurilor se vor supune analizei Serviciul Public Administrare Baze Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu și aprobării ordonatorului principal de credite sau persoanei împuternicite în acest scop. Cererile pentru evenimente culturale se vor depune cu cel puțin 10 zile înainte de data solicitată. 

VEZI AICI CELE MAI RECENTE IMAGINI CU STADIONUL MUNICIPAL

„Organizatorul răspunde în mod direct pentru pagubele pricinuite pe perioada evenimentului. Înainte de începerea evenimentului și la finalul acestuia, organizatorul are obligaţia de a încheia cu reprezentanţii administratorului procese verbale de predare-primire a amplasamentului. Se vor achita toate eventualele daune provocate pe întreaga durată a evenimentului, în urma constatărilor efectuate și consemnate în baza unei note de constatare, anexă la procesul verbal, încheiate între administratorul stadionului și organizatorul evenimentului, la tarifele de pe piață a bunurilor sau lucrărilor necesare pentru remedierea pagubelor produse. întocmirea procesului verbal de predare- primire a amplasamentului la sfârșitul evenimentului şi a notei de constatare se realizează în termen de maxim 3 zile de la data de sfârșit a evenimentului”, se arată în proiectul de hotărâre pus în dezbatere. 

CITEȘTE ȘI: Stadionul Municipal, construit exclusiv din bugetul local – Astrid Fodor spune că nu a avut încredere în CNI

Organizatorul de evenimente culturale (concerte, festivaluri) va trebui să achite și o garanție înainte ca evenimentul să aibă loc. Dacă nu vor exista pagube, va primi integral garanția. „Garanţia se restituie la sfârşitul evenimentului, după întocmirea procesului verbal de predare- primire a amplasamentului şi a notei de constatare: în totalitate dacă nu sunt pagube; diferenţa rezultată între garanţia reţinută şi valoarea estimată a pagubelor înregistrate. În situaţia în care garanţia reţinută nu acoperă pagubele produse, se va achita diferenţa rezultată în termen maxim de 2 zile (calculate din prima zi lucrătoare) de la data aducerii la cunoştinţă a sumei de plată”, se mai arată în regulamentul propus.

Spectatorii vor avea voie să între pe gazon și pe pista de atletism doar dacă organizatorul se va asigura că acestea sunt protejate printr-un sistem special. Organizatorul este cel care are obligația să monteze acest sistem și să îl demonteze după eveniment. 

Orarul de funcționare al stadionului este de luni până duminică, în intervalul orar 08:00-22:00, cu excepţia zilelor în care sunt organizate alte evenimente. 

Lucrările la stadion ar urma să fie finalizate luna aceasta, iar din noiembrie să aibă loc primele meciuri. Valoarea totală a investiției a fost calculată la 132.843.616,38 lei (fără TVA). 

Ultima oră

Comentariul meu